انتخاب رشته زبان
شرکت در کنکور زبان های خارجی هم برای متقاضیان این رشته و هم برای متقاضیان گروه های آزمایشی اصلی از جمله ریاضی، تجربی، انسانی مجاز است. به این صورت که اگر داوطلبی خواهان شرکت در یکی از گروه های آزمایشی اصلی باشد نیز می تواند در کنکور زبان نیز شرکت کند. کارنامه انتخاب رشته زبان مدتی بعد از اعلام نتایج کنکور منتشر می شود و داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته زبان هستند 150 رشته را می توانند بر اساس اولویت انتخاب نمایند داوطلبان برای قبولی در رشته ی مورد نظر باید به رشته های زیر گروهی که در آن نمرات بالایی را به دست آورده اند توجه کرده و آن ها را در اولویت قرار دهند زیرا که شانس قبولی بیشتر است برای آگاهی دقیق از نحوه ی انتخاب رشته زبان باید با کارنامه و تاثیر سهمیه مناطق بر روی رتبه کاملا آشنا باشید تا بتوانید در انتخاب رشته دانشگاه موفق باشید.
سهمیه مناطق رشته زبان
به منظور برقراری عدالت سهمیه مناطق برای اکثریت داوطلبان اعمال می شود که بر مبنای امکانات آموزشی و شرایط تحصیل دسته بندی شده اند و شامل 3 بخش است :
1) منطقه یک
2) منطقه دو
3) منطقه سه
اکثر کسانی که از شرایط خاص مانند سهمیه جانبازی و ایثارگری در انتخاب رشته ندارند از سهمیه مناطق بهرمند می شوند که شامل یکی از مناطق 1.2.3 می شوند.
ملاک های انتخاب رشته زبان
ملاک نهایی در گزینش داوطلبان در انتخاب رشته زبان، نمره ی کل اکتسابی آنان در زیرگروه مربوط به رشته یا رشته های انتخابی و یا معدل کتبی دیپلم ملاک خواهد بود. رتبه ی کل مندرج در کارنامه ی اولیه ی داوطلب به هیچ وجه در گزینش مؤثر نیست. برای انتخاب رشته فقط به رتبه های خود در زیرگروه ها توجه کنید و سعی کنید برای انتخاب رشته از مشاور مجرب کمک بگیرید.
توصیه های مهم در انتخاب رشته زبان برای داوطلبان کنکور سراسری
از مهم ترین عواملی که در انتخاب رشته دخیل است میتوان به خانواده، محیط آموزشی، افراد تأثیر گذار در زندگی فرد، گروه های همسالان و رسانه ها، محیط دانشگاهی و جایگاه اجتماعی می باشد. همچنین هدف، انگیزه، علاقه، ارزش ها، شناخت، توان و استعداد علمی، ویژگی های شخصیتی و تجربیات نیز بر روی انتخاب رشته تاثیر خواهد داشت. همواره توصیه می شود جهت انتخاب رشته صحیح و آگاهانه از نظرات افرادی استفاده کنید که دارای اطلاعات کافی باشند و به آن ها اطمینان و اعتماد دارید و از منابعی که جهت بالا بردن آگاهی شما در این زمینه توسط سازمان سنجش و آموزش کشور و سایت آی مشاوره منتشر گردیده، بهره برداری نمایید.
همچنین سعی کنید محدودیت ها و شرایط خاص خود را در نظر داشته، تصویر روشنی از عوامل تاثیرگذار داشته باشید و پس از انجام مشورت های لازم، جمع بندی و بر اساس نتایج به دست آورده، تصمیم گیری کنید و انتخاب رشته خود را به دور از عجله و نا آگاهی نهایی کنید.
فرایند انتخاب رشته زبان
بعد از اعلام سازمان سنجش مبنی بر قرار گرفتن کارنامه ی اولیه آزمون سراسری به سایت رفته و آن را دریافت کنید و به مندرجات آن دقیقاً توجه نمائید. دفترچه راهنمای انتخاب رشته زبان آزمون سراسری را می توانید از سایت اینترنتی سازمان سنجش و آموزش کشور دریافت کنید، سپس کدرشته های انتخابی مورد نظر خود را از دفترچه انتخاب رشته زبان استخراج و در فرم پیش نویس درج کنید.
قبل از تکمیل فرم انتخاب رشته زبان، اطلاعات شناسنامه ای و آزمونی خود را در مرحله ی بعد کنترل کرده و مواردی که نیاز به تأیید شما دارد را بر حسب مورد، تأیید نمائید. نسبت به وارد کردن کدرشته های انتخابی خود از روی فرم پیش نویس در فرم انتخاب رشته زبان اینترنتی به صورت دقیق اقدام کنید. زیرا موارد زیادی پیش آمده که یک اشتباه کوچک آینده فرد را تحت تاثیر قرار داده است.
در آخرین مرحله انتخاب رشته زبان رسید انتخاب رشته ی 15 رقمی به همراه کد رشته محل های انتخابی به شما نمایش داده می شود، تأکید می شود حتماً فرم انتخاب رشته ی تکمیل شده ی خود را چاپ کرده و تا اعلام نتایج نهایی آزمون سراسری به صورت محرمانه نزد خود نگه دارید.
عامل مهم در انتخاب رشته ی صحیح
1 - علاقه افراد می تواند در انتخاب صحیح رشته ی مورد نظر و کسب موفقیت در رشته ی دانشگاهی و بازار کار نقش مهمی را ایفا کند علاقه به کار و رشته ی دانشگاهی باعث پیشرفت روز افزون می شود.
2 - آگاهی کافی و شناخت رشته ی مورد نظر و آگاهی کامل از بازار کار آن رشته در رسیدن به در آمد خوب بسیار مؤثر است کسب کردن اطلاعات لازم در رشته ی مورد نظر در انتخاب رشته ی شما بسیار مهم است
3 - توجه به سهمیه دانشگاه در انتخاب رشته، علاوه بر علاقه و شناخت بسیار مهم است.
دفترچه انتخاب رشته زبان
در دفترچه انتخاب رشته کد رشته ها و ظرفیت رشته ها و لیست رشته های دانشگاه های مختلف ذکر شده که در مورد شرایط عمومی و خصوصی دانشگاه ها توضیح داده در آخر دفترچه انتخاب رشته فرم انتخاب رشته قرار دارد. حتما و حتما برای انتخاب رشته به نکات زیر توجه کنید:
1- رشته های موجود در دانشگاه ها را به دقت مطالعه کنید.
2- با توجه به کارنامه مجاز و یا غیر مجاز بودن شما قید شده که می توانید با توجه به آن رشته ها را برسی کنید.
3- در زمانی که در چند گروه آزمایشی شرکت کرده باشید در کارنامه همه ی اطلاعات اعم از نمرات خام، رتبه ها، وضعیت مجاز بودن به صورت جدا گانه در هر گروه ثبت شده است.
4- باید ظرفیت و شرایط هر دانشگاه را به طور دقیق مطالعه کنید.
5- به پذیرش دانشگاه به صورت (شبانه، روزانه) و (بومی، غیربومی) دقت کنید.
6- نکته مهم و قابل توجه برسی دقیق ضرایب کسب کرده در هر درس است که باید نسبت به آن اقدام کنید.
7- به دقت رشته هارا برسی کنید و هر کدام را در اولویت خود قرار دهید به این صورت که 3 تقسیم بندی کرده و رشته هایی که در آن ضریب بالایی را کسب کرده اید در گروه 1 و آن دسته رشته هایی که متوسط هستن گروه 2 و آن رشته هایی که نسبت به قبولی در آن رشته نسبتا نا امید هستید گروه 3 قرار دهید و این ها را اولویت بندی کنید.
اهمیت انتخاب مشاور برای انتخاب رشته زبان
دانش آموزان پس از چندین ماه و گاها چند سال مطالعه کتاب های آموزشی، شرکت در کلاس ها و پرداخت هزینه های سنگین کلاس های کنکور سعی و تلاش بی وقفه برای ورود به دانشگاهی معتبر و رشته ی مناسب را دارند از این رو انتخاب رشته به صورت اینترنتی است و کار سختی نیست اما نحوه ی انتخاب رشته شما در مقایسه با افرادی که شغلشان این است و از تمامی شرایط کنکور مطلع هستند و بیش از هزاران انتخاب رشته زبان موفق در کارنامه خود دارند و تضمین قبولی را به شما می دهند به هیچ عنوان یکسان نخواهد بود. شما می توانید با استفاده از تجربیات مشاوران آی مشاوره در کمترین زمان، بیشترین استفاده و بهترین انتخاب را داشته باشید.
بر اساس رای 18 نفر از بازدیدکنندگان
ارسال دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد