انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت
همیشه قبل از برگزاری بک آزمون، برگزاری و کسب رتبه مطلوب از نظر داوطلب حساس ترین مرحله است و پس از برگزاری آزمون داوطلبان نگران اعلام نتایج هستند و آن را حساس ترین مرحله آزمون می دانند ولی در اصل انتخاب رشته مهمترین و حساس ترین مرحله برگزاری آزمون می باشد چرا که با بی دقتی در انتخاب رشته ممکن است آینده تحصیلی و شغلی شما دستخوش تغییرات جبران ناپذیری گردد. بنابراین بایستی با دقت فراوان و با کمک گرفتن از مشاورین برتر انتخاب رشته خود را به نحو احسن انجام دهید.
بعد از برگزاری آزمون، کارنامه اولیه ارشد علوم پزشکی را منتشر کرده و در اختیار متقاضیان قرار می دهد. اطلاعات مندرج در این کارنامه شامل نمره کل ( تراز )، رتبه و وضعیت مجاز بودنداوطلب بوده و به متقاضیان کمک خواهد کرد تا با آگاهی از وضعیت علمی خود انتخاب دقیق تری انجام دهند. با توجه به حساس بودن این مرحله، در ادامه زمان، نحوه، شرایط و ضوابط انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت را در اختیار داوطلبان قرار می دهیم .
زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت
نتایج آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت در اواخر تیرماه منتشر می گردد. و تقریبا دو هفته به شما فرصت داده خواهد شد تا انتخاب رشته نمایید. جهت انجام انتخاب رشته می بایست به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی به نشانی www.sanjeshp.ir مراجعه نمایید. با وارد کردن کد رهگیری امکان ورود شما به سامانه میسر خواهد شد و شما پس از ورود به سامانه می توانید رشته محل های مورد نظر خود را انتخاب و وارد سامانه نمایید.
مشاوره انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت
همانطور که اشاره کردیم اولین و مهمترین گام در انتخاب رشته، مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت می باشد. در این دفترچه اطلاعات به دو بخش تقسیم شده اند. بخش اول به موضوعاتی همجون ضوابط آزمون، روش گزینش دانشجو، نحوه انتخاب رشته محل ها، انواع دانشگاه های پذیرنده دانشجو، شرایط و ضوابط برخی از دانشگاه های پذیرنده دانشجو، ظرفیت پذیرش هر یک از دانشگاه ها و … می باشد. بخش دوم نیز شامل جدولی است که در آن کد رشته محل ها، جهت انتخاب داوطلبان قرار گرفته است. مرکز سنجش آموزش پزشکی حد نصاب همه رشته ها را مشخص کرده بنابراین اگر نمره کل شما کمتر از حد نصاب رشته محلی است مجاز به انتخاب آن رشته محل نخواهید بود. نکته بسیار مهمی که لازم می دانیم در این بخش اشاره ای به آن داشته باشیم این است که هر گونه تغییر رشته، انتقال و یا جابجایی محل تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ممنوع است، بنابراین بایستی در انتخاب رشته محل ها نهایت دقت را به خرج دهید.
برای حفظ کیفیت پذیرش، مرکز سنجش آموزش پزشکی در کلیه رشته ها حد نصاب مربوطه را اعمال کرده و بر این اساس افرادی که نمره کل آن ها کمتر از حد نصاب باشد مجاز به انتخاب رشته محل نمی باشند. از این رو داوطلبان باید این نکته را در نظر داشته و در صورت مجاز بودن، رشته محل های مورد نظر را انتخاب نمایند. با توجه به این که گزینش نهایی در هر یک از رشته ها یا مجموعه های امتحانی بر اساس نمره کل (تراز)، سهمیه و اولویت های انتخابی داوطلب صورت می گیرد داوطلب می بایست به تراز اکتسابی و ظرفیت رشته محل انتخابی توجه کند. اما آنچه در اولویت همه این موارد قرار دارد، علاقه شخصی وی می باشد.
همچنین دوره های اعلام شده توسط دانشگاه های پذیرنده می باشد و از آن جایی که تحصیل در دوره های مجازی، دوره های شهریه پرداز دانشگاه علوم پزشکی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان مشهد با پرداخت شهریه امکان پذیر می باشد، داوطلبان در انتخاب این رشته محل ها باید دقت لازم را داشته باشند. هر ساله نام دانشگاه های پذیرنده هر رشته به همراه ظرفیت پذیرش و دوره های ارائه شده در دفترچه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت درج می شود.
نکات مهم در انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت
به یاد داشته باشید داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت هستند باید رشته هایی را انتخاب نمایند که مدرک فارغ التحصیلی مقطع قبلی آن ها مطابق با مدارک مورد پذیرش رشته امتحانی مورد نظر باشد در کارنامه اولیه کارشناسی ارشد وزارت بهداشت نمرات کلیه رشته های یک مجموعه برای داوطلب درج شده است ولی داوطلب باید به شرایط مرتبط با رشته مورد نظر خود در آن مجموعه امتحانی توجه نموده و واجد آن شرایط باشد.
با توجه به این که بر اساس آیین نامه آموزشی کارشناسی ارشد علوم پزشکی هر گونه انتقال، تغییر رشته و یا جابجایی محل تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ممنوع می باشد، توصیه می کنیم داوطلبان با آگاهی کامل و بر اساس شرایط شخصی انتخاب رشته خود را انجام دهند.
در رشته هایی که دانشجو به صورت مشترک بین دو دانشگاه پذیرفته می شود، فرد پذیرفته شده دانشجوی دانشگاه مبدا (اول) بوده و باید آمادگی گذراندن تمام یا قسمتی از دوره آموزشی یا پژوهشی خود را در هر محل مورد تفاهم دانشگاه ها داشته باشد. عدم تکمیل فرم انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت به منزله انصراف بوده و داوطلب از ادامه روند آزمون حذف می گردد.
با توجه به این که انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت به منظور پذیرش دانشجو در کلیه دوره های عادی، شهریه پرداز و دانشگاه آزاد اسلامی صورت می گیرد، شرایط و ضوابط پذیرش هر دوره به صورت جداگانه در دفترچه انتخاب رشته ارشد علوم پزشکی در اختیار متقاضیان قرار گرفته است که ذکر تمامی موارد مربوط در این مقاله نمی گنجد و متقاضیان حتما باید بندهای مربوط به دانشگاه انتخابی خود را مطالعه نمایند.
زمان اعلام نتایج انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت
کارنامه اولیه متقاضیان در تیر ماه منتشر می شود و حدودا سه هفته پس از اتمام زمان انتخاب رشته نتایج نهایی کارشناسی ارشد وزارت بهداشت بر روی سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی قرار می گیرد. چنانچه در رشته محل انتخابی خود پذیرفته شدید در شهریور ماه باید جهت ثبت نام در دانشگاه پذیرفته شده، اقدام نمایید. چنانچه تغییری در زمانبندی ها اعمال شود (درصد تغییر زمان بندی های اعلام شده بسیار اندک است).
داوطلبان می توانند با مراجعه به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی به آدرسsanjeshp.ir برای انتخاب رشته اقدام نمایند. کلیه داوطلبان مجاز به انتخاب رشته پس از مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت، می بایست با وارد نمودن کد رهگیری خود وارد سامانه شده و نسبت به انتخاب رشته محل های مورد نظر اقدام نمایند. حداکثر تعداد انتخاب رشته محل در این مرحله بر اساس تعداد دانشگاه و مراکز پذیرنده رشته امتحانی داوطلب می باشد. به طور مثال اگر رشته ای حداکثر 6 دانشگاه پذیرنده داشته باشد (6 رشته محل ظرفیت عادی و 2 رشته محل دوره شهریه پرداز) داوطلب این رشته مجاز به انتخاب حداکثر 8 رشته محل خواهد بود.
بر اساس رای 10 نفر از بازدیدکنندگان
ارسال دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد