در مصاحبه های دانشگاهی و شغلی چه می پرسند
برای ادامه تحصیل و گرفتن موقعیت شغلی در هر زمینه ای معمولا از داوطلبین مصاحبه حضوری درخواست میشود تا از بین مواردی که درخواست برای گرفتن موقعیت تحصیلی و شغلی را دادند گزینه ای که برای آن کار مناسب تر است را انتخاب کنند و معمولاً یک سری سوالات خاصی در این مصاحبه ها پرسیده می شود و از روند خاصی در این مصاحبه ها پیروی میشود که خیلی از افراد به علت آشنا نبودن با این روند مصاحبه حتی با وجود داشتن صلاحیت گرفتن شغل یا موقعیت تحصیلی، موفق به گرفتن آن نشدند زیرا نتوانستند از مصاحبه شغلی یا تحصیلی با موفقیت عبور کنند.
به همین علت آشنا شدن با روند مصاحبه ها و داشتن آگاهی از سوالاتی که در مصاحبه های استخدامی و تحصیلی پرسیده می شود قدم بزرگی در جهت موفقیت است و خیلی از افراد تمایل دارند که با این روند آشنا شوند تا شانس آنها برای گرفتن موقعیت های شغلی و تحصیلی بالاتر برود.
هر شرکت و ارگان و یا دستگاه خاصی که فراخوان استخدام اعلام می کنند معمولا یک مصاحبه برای استخدام قرار میدهند که سوالات آنها مقداری با هم متفاوت است ولی با وجود این تفاوت ها یکسری وجوه مشترک دارند که دانستن آن باعث موفقیت در این مصاحبه و استخدام افراد می شود زیرا با آگاهی از آن با آمادگی بیشتری سر جلسه مصاحبه حاضر می شوند و برای اینکه شما را در این زمینه آگاه تر کنیم چند نمونه از سوالات و نکاتی که لازم است برای مصاحبه استخدامی بدانید را در این مقاله آورده ایم که هم برای مصاحبه های شغلی و حضوری و هم برای مصاحبه های دانشگاهی میتواند برای شما بسیار مفید باشد.
استخدام شما در هر ارگانی مثل بانک ها، اداره های دولتی، بیمارستانها و حتی شرکتهای دولتی و دانشگاهها میتواند اتفاق بیفتد و کافی است اگر متقاضی شرکت در این مصاحبه ها هستید مطالبی که برای شما آماده کرده ایم را با دقت مطالعه کنید.
اولین گامی که در یک مصاحبه ی شغلی و تحصیلی می تواند باعث موفقیت شما شود این است که خودتان را باور داشته باشید و قبول کنید که توانایی گرفتن یک موقعیت شغلی یا تحصیلی را دارید. زیرا حضور با اعتماد به نفس در جلسه تاثیر زیادی روی داوران خواهد داشت و این فکر را به آنها القا میکند که شما توانایی کافی برای تصاحب یک موقعیت شغلی و تحصیلی را دارید.
راهنمایی های عمومی در مورد مصاحبه استخدامی
خیلی از افراد فکر می کنند که همین که بتوانند به سوال ها پاسخ دهند کافی است ولی اولین چیزی که در یک مصاحبه به چشم داور ها می آید این است که شما ظاهر تمیز و مرتبی داشته باشید و بهتر است هنگام مصاحبه شغلی و تحصیلی با لباس های کاملا رسمی ظاهر شوید و با رویی گشاده و لبخند وارد شوید و سعی کنید تن صدای شما از یک حدی بالاتر نرود و تا وقتی که در مورد هر سوال رضایت را در چهره داور ها ندیدید به پاسخ دادن ادامه دهید.
به تمام رفتارات خود در روز مصاحبه دقت کنید زیرا بعضی ها مسئولیت این را دارند که حتی رفتار شما را در بیرون از اتاق مصاحبه هم زیر نظر بگیرند و به داوران انتقال دهند و تمام رفتارهای شما در روز مصاحبه در استخدام شما تاثیر خواهد داشت پس بهتر است زمانی که منتظر هستید تا نوبت شما شود به جای سرک کشیدن و بحثهای مختلف به خواندن کتاب مشغول شوید.
هنگام حضور در جلسه با آرامش و اعتماد به نفس وارد شوید و هیچ وقت با داور ها دست ندهید و سعی کنید یک رفتار موجه و معقولی از خود نشان دهید و در ابتدا خودتان را به صورت کامل معرفی کنید و سعی کنید از جمله های کوتاه تر استفاده کنید.
معمولا در مصاحبه های استخدامی از شما خواسته می شود که خودتان را توصیف کنید که مهمترین دلیل مطرح شدن این سوال روانشناسی کردن شماست که باید شما در این مرحله چند مورد از ویژگی های اخلاقی بارز خود را نام ببرید و سعی نکنید خودتان را خیلی بهتر یا بدتر از چیزی که واقعا هستید نشان دهید و لازم نیست که تمام جزئیات و موارد خصوصی را در مورد خودتان به داور ها بگویید. همیشه این را در نظر داشته باشید که این یک مصاحبه رسمی و کاری است و شما با دوستانتان صحبت نمیکنید و بهتر است از خصوصیتهای اخلاقی منفی خود خیلی با داور صحبت نکنید زیرا روی نتیجه داوری آنها بی تاثیر نخواهد بود.
ممکن است بعضی داورها در یک مصاحبه های استخدامی از شما بخواهند که ویژگی های منفی خود را هم برای آنها بگویید. لازم نیست در این مورد هم صداقت زیادی داشته باشید و سعی کنید ویژگیهایی که از لحاظ عرف خیلی بد نیستند را بگویید سعی کنید پاسخ دادن شما به گونه ای باشد که داورها در زمان کوتاه تری قانع شوند زیرا وقتی که مصاحبه به درازا بکشد معمولا نتیجه خیلی مثبتی نخواهد داشت.
معمولاً داور ها با تکنیک های خاص خودشان سعی می کنند متوجه شدند که اعتماد به نفس شما در چه حد است و چیزی که می خواهند دریافت کنند این است که شما اعتماد به نفس کاذب ندارید و در عین حال اعتماد به نفس تان آنقدر پایین نیست که نتوانید موقعیت مدنظر را بگیرید. سعی کنید فهوای کلام شما طوری باشد که آنها بفهمند شما یک فرد مفید و به درد بخوری برای جامعه خواهید بود و اصلا سعی نکنید برای جلب توجه آنها خودتان را فردی ضعیف جلوه دهید تا ترحم آن ها را برانگیزید زیرا دقیقا شما را از موقعیت دور خواهد کرد.
در کنار اعتماد به نفس چیزی که برای داور ها مهم است فن بیان شما است که بهتر است سعی کنید از جملات و کلماتی که مناسب است استفاده کنید و شمرده شمرده صحبت کنید و از ادبیات درست و کلمات واضح استفاده کنید و بهتر است خیلی هم از کلمات سنگین و ثقیل استفاده نکنید زیرا هر چیزی که مصاحبه و صحبت شما را از حالت عادی خارج کند در نتیجه شما اثر منفی خواهد داشت.
یکی دیگر از مواردی که هنگام مصاحبه استخدامی مطرح می شود و برای داور ها اهمیت زیادی دارد علاقه شما به مطالعه کتاب های مختلف مثل علمی، روانشناسی، اجتماعی و غیره است. بد نیست که اسم چند کتابی که محتوای خوبی دارند را حداقل بدانید که در مورد آنها برایشان توضیح دهید و آنها را متقاعد کنید که اهل مطالعه هستید.
یکی دیگر از سوالاتی که در مصاحبه استخدامی مطرح می شود در مورد استفاده شما از اینترنت است و معمولا اسم چند مورد از سایت های مورد علاقه شما و نرم افزارهای اجتماعی که از آن استفاده میکنید را می پرسند. پس سعی کنید خودتان را برای پاسخ دادن به همه این سوالات آماده کنید و از گفتن موارد خیلی خصوصی به داور ها خودداری کنید. در مصاحبه استخدامی از دلایلی که شما برای انتخاب این شغل دارید نیز سوال می پرسند زیرا می خواهند بدانند که میزان علاقه شما به این رشته و شغل چقدر است و شما باید در یک صحبت کوتاه آنها را کاملا متقاعد کنید که انگیزه و علاقه کافی برای گرفتن شغل یا موقعیت تحصیلی مد نظر را دارید و آنها می توانند برای واگذار کردن این موقعیت به شما اعتماد کنند.
حتی ممکن است از شما چشم انداز رشته و شغل را بپرسند تا ببینند چه برنامه هایی در آینده دارید و بهتر است حتما به چند مورد از برنامه ها و اهدافی که دارید اشاره کنید تا این حس به داور ها منتقل نشود که شما صرفا برای وقت گذراندن یا پول درآوردن خواهان آن موقعیت هستید.
همچنین در مصاحبه استخدامی در مورد اخلاق شما در کار تیمی هم سوال پرسیده می شود تا ببیند شما فردی اجتماعی هستید یا نه و تا چه حد می توانید با دیگران همکاری داشته باشید و برای پاسخ دادن به این سوال فقط کافی است خیلی کوتاه بگویید که از انجام کارهای گروهی لذت می برید و روحیه همکاری و کار تیمی را دارید.
با اینکه به مهمترین مواردی که در یک مصاحبه شغلی و تحصیلی مطرح می شود اشاره کردیم و نکات لازم را به شما گوشزد کردیم اما باز هم نمی توانید کاملا مطمئن باشید که کاملا برای جلسه مصاحبه آماده اید. ممکن است داورها سوالاتی از شما بپرسند که کاملاً غافلگیر شوید و به رشته و موقعیت شما هیچ ارتباطی نداشته باشد و در دسته سوالات عمومی قرار بگیرد. لازم نیست در مواجهه با این سوال ها خیلی واکنش شدید نشان دهید که تعجب کردید و غافلگیر شدید و حتی اگر سوال را بلد نبودید به صراحت نگویید که نمیدانم و خود را ناراحت نشان ندهید، بلکه از تکنیک بازی با کلمات استفاده کنید و با گفتن جملاتی که نشان دهد شما کاملا هم بی اطلاع نیستید اما اطلاعات دقیق و کافی ندارید خود را از مهلکه نجات دهید.
بر اساس رای 4 نفر از بازدیدکنندگان
ارسال دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد