علوم کامپیوتر گرایش نظریه الگوریتمها
گرایش الگوریتمها و محاسبات از جدیدترین رشته های مقطع کارشناسی ارشد کامپیوتر است که اولین بار در سال 1385 دانشگاه تهران اقدام به جذب دانشجو در این رشته کرد. این گرایش تفاوت خیلی محسوسی با گرایش مهندسی نرم افزار ندارد و فقط بعضی از واحدهای نظری این دو رشته با هم فرق دارند.
دروس نظری
- الگوریتمهای پیشرفته
- پردازش موازی
- نظریه پیچیدگی
- نظریه الگوریتمی بازیها
- هندسه محاسباتی
- الگوریتمهای تقریبی
- الگوریتمهای یادگیری
- الگوریتمهای تصادفی
- بهینهسازی ترکیبیاتی
مهارت های لازم برای این رشته
از آنجایی که این گرایش 16 شاخه جدید در علوم کامپیوتر از دانشجویانی که در این رشته میخواهند تحصیل کنند باید با الگوریتم های توزیعی و پیشرفته و همچنین ریاضیات پیشرفته کامپیوتری آشنایی داشته باشند. در این گرایش خصوصی کارشناسان گرایش نرم افزار دانشجویان باید با توجه به ضریب درس های تخصصی نرم افزار خودشان پذیرفته نشوند و به تحصیلات خود ادامه دهند. این گرایش بیشتر جنبه الگوریتمیک دارد و وابسته به محاسبات است به طوریکه دانشجویان نرمافزار را تقویت قرار خواهد کرد. تعداد قبول شده ها در این گرایش از بقیه گرایشها کمتر است ولی قبولی در این گرایش به دلیل توجه داوطلبان به دیگر گرایشهای شناخته شده این رشته، برای دانشجویان با پیش زمینه نرمافزار آسانتر است.
بازار کار گرایش الگوریتمها و محاسبات
دانشجویان این رشته بعد از فراغت از تحصیل می توانند در عناوین شغلی زیر فعالیت کنند.
- کارشناس تحلیل نرم افزار
- مدیریت پروژه های نرم افزاری
- کارشناس پایگاه داده
- پژوهشگر کامپیوتر
- تحلیل سیستم ها
- مدیریت امنیت نرم افزار ها
- رمز نگاری داده ها
- کارشناس پشتیبانی نرم افزار
- استخدام در موسسات علمی-پژوهشی
همچنین دانشجویان میتوانند کسب و کار شخصی خود را راه اندازی کنند. تحصیل در این رشته خلاقیت نیاز دارد زیرا می توان با پیاده سازی ایده تصورات ذهنی خود را به پول تبدیل کرد.
واحد های درسی گرایش ارشد الگوریتمها و محاسبات
دانشجویان در گرایش کارشناسی ارشد الگوریتم ها و محاسبات باید 32 واحد درسی را بگذراند که نحوه گذراندن این واحد ها اینگونه است:
1) در مقطع کارشناسی ارشد اگر استاد راهنما و دانشکده تایید کنند، دانشجو می تواند حداکثر یک درس خود را از سایر گرایشهای مهندسی کامپیوتر یا حتی سایر رشته ها بگیرد.
2) در دورههای کارشناسی ارشد آموزش محور نرمافزار، دانشجو باید 2 واحد درس سمینار را بگذراند و معادل واحد پایان نامه (6 واحد)، درس از گرایش نرم افزار را پاس کند.
3) بخاطر به روز بودن زیاد این رشته درسهایی از جمله مباحث ویژه، بهصورت موقت قابل ارائه است که دانشگاه بتواند با تحولات علمی همراه شود.
سایر گرایشهای ارشد مهندسی کامپیوتر
- مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی و رباتیک
- مهندسی کامپیوتر گرایش معماری کامپیوتری
- مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار
- مهندسی کامپیوتر گرایش الگوریتمها و محاسبات
- مهندسی کامپیوتر گرایش امنیت شبکه
- مهندسی کامپیوتر گرایش شبکههای کامپیوتری
درآمد و حقوق
در زمینه کامپیوتر یک پژوهشگری که در شرکت ها و سازمان ها فعالیت می کند میتواند درآمدهای متفاوتی داشته باشد این افراد با توجه به سابقه کار میزان تحصیلات و مقدار مهارتشان درآمدهای متفاوتی دارند.
بر اساس رای 3 نفر از بازدیدکنندگان
ارسال دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد