مشاوره آزمون MSRT
MSRT مخفف عبارت Ministry of Science, Research and Technology به معنای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. وجه تسمیهی این نام برگزار شدن این آزمون از طریق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. این آزمون در گذشته با نام MCHE که مخفف عبارت Ministry of Culture, and Higher Education به معنای وزارت فرهنگ و آموزش عالی است، شناخته میشده است. در واقع، در ابتدا دانشجویان متقاضی استفاده از بورس دکتری خارج از کشور که از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هر ساله به تعدادی از دانشجویان واجد شرایط تعلق میگیرد، در این آزمون شرکت و ملزم به گرفتن نمرهی قابل قبول بودند.
همچنین، این آزمون مانند آزمون تولیمو برای داوطلبان دکتری داخل نیز در نظر گرفته شده است و این دو به تافل داخلی یا تافل دکتری نیز معروف هستند؛ هر چند مؤسسات آموزشی دیگری نیز هستند که افراد خود را ملزم به داشتن مدرک با نمرهی قابل قبول از یکی از این دو آزمون میکنند. لازم به ذکر است آزمون MSRT به آزمون تافل کوچک نیز معروف است از آنجا که مانند آزمون تولیمو سطح دشواری آن در سطح آزمونهای بین المللی میباشد.
بخش های آزمون MSRT
این آزمون از سه قسمت تشکیل شده است:
بخش مهارت شنیداری (Listening Comprehension) شامل 30 سوال شنیداری در 15 دقیقه
گرامر و ساختار (Structure and Written Expression) شامل 30 تست در 20 دقیقه
مهارت درک مطلب (reading comprehension) شامل 40 تست در 40 دقیقه
لیسنینگ
در بخش شنیداری یا لیسنینگ آزمون MSRT، توانایی شنیداری داوطلبان در مکالمات کوتاه دو نفره، مکالمات طولانی، سخنرانیها و بحثهای علمی مورد ارزیابی قرار میگیرد. این بخش شامل 30 سؤال بوده که داوطلبان باید بعد از پایان یافتن پخش فایل شنیداری به آنها پاسخ بدهند. برای مهارت در این قسمت توصیه میشود داوطلبان تمرین زیادی داشته باشند و با گوش دادن به فایلهای شنیداری مختلف و تمرین نوت برداشتن در حین گوش دادن در یک فرایند منظم و پیوسته مهارت لازم را به دست بیاورند.
گرامر و ساختار
در بخش گرامر و ساختار آزمون فوق به طور کلی دو دسته سؤالات وجود دارد: دستهی اول را سؤالات چهار گزینهای تشکیل میدهد که در آنها جملات ناقصی وجود دارد و داوطلبان میبایست گزینهای را که به بهترین نحو جمله را کامل میکند، انتخاب کنند. این دستهی اول از سؤالات در واقع مربوط به بخش Structure میباشد. برای پاسخگویی به این سؤالها هم سرعت و هم دقت فاکتورهای اساسی و مهمی میباشد. توصیه میشود در اولین گام داوطلبان به تحلیل جمله و تعداد جملهوارههای آن بپردازند. با دانستن نکات گرامری مورد نیاز، سؤالات در زمان مناسب قابل پاسخگویی هستند.
دستهی دوم سؤالات که در آنها جملاتی که زیر چهار کلمه یا گروهی از کلمات خط کشیده شده و از داوطلب خواسته میشود تا گزینهای را که غلط است، تشخیص و پاسخ را در پاسخنامه علامتگذاری نماید. این دسته از سؤالات مربوط به بخش Written Expression هستند. برای پاسخگویی مناسب به این بخش، داوطلبان نیاز به دانش گرامری در طیف وسیعی از نکات زبانی و البته تمرین و تست زدن زیاد دارند.
ریدینگ
در بخش ریدینگ آزمون MSRT،4 متن به داوطلبان داده میشود و به دنبال هر کدام 10 سؤال که جمعا داوطلبان میبایست 40 سؤال را پاسخ دهند. متونی که در این آزمون استفاده میشود طیف وسیعی از موضوعات علمی را شامل میشود و داوطلبان باید بر اساس خود متن و نه اطلاعات قبلی آنها در آن زمینه (البته در صورتی که پیشزمینه و اطلاعاتی از قبل در مورد متن داده شده، دارند)، سؤالها را پاسخ دهند. انواع سؤالاتی که در این بخش مطرح میشود عبارتند از: سؤالاتی که بر اساس جزئیات مطرح شده در متن هستند و بنابراین جزء آسانترین سؤال جهت پاسخگویی به حساب میآیند؛ سؤالات واژگان که داوطلبان نیاز دارند در یک فرایند مستمر و از چندین ماه قبل از آزمون به مطالعهی و یادگیری آنها بپردازند؛ و در نهایت دستهی سوم را سؤالاتی تشکیل میدهند که داوطلبان میبایست پاسخ را به نوعی از متن استنباط و یا استخراج نمایند. 50 دقیقه زمان بسیار مناسبی است و به دقت و سرعت کافی، داوطلبان قادر خواهند بود، نمرهی خوبی از این قسمت به دست بیاورند.
شیوه آماده شدن برای آزمون زبان MSRT
برای آمادگی آزمون زبان MSRT سه مهارت را در زبان خود تقویت کنید. ابتدا باید کتاب های مرجع آزمون زبان MSRT شامل کتاب های لغت و گرامر را مرور کنید. لغات آزمون MSRT چندان سخت نیست و با مطالعه کتاب هاب 504 و کلمه های ضروری تافل می توانید تا حد زیادی از نظر لغات خود را برای این آزمون آماده کنید. برای مهارت گرامر نیز شما باید کتاب های مرجعی مانند گرامر تافل کاغذی و لانگ من را مطالعه کنید. برای بخش درک مطلب شما نیاز به تمرین و تکرار زیاد دارید که می توانید با مطالعه نمونه سوال های سالهای گذشته این آزمون خود را به سطح آمادگی مطلوب برسانید. فراموش نکنید که زمان این آزمون بسیار کم است و یکی از مهم ترین چالش های شما در این آزمون سرعت تست زنی و مدیریت زمان است. برای بخش مهارت شنیداری نیز شما باید تمرین زیاد داشته باشید که با دانلود منابع شنیداری علاوه بر آمادگی برای آزمون زبان MSRT می توانید برای سایر آزمون های زبان نیز به آمادگی مطلوب برسید.
جدول زمان بندی و تعداد پرسش های آزمون MSRT
این آزمون که برای مصاحبه دانشگاه ها حداقل نمره 50 را مورد قبول قرار می دهند از سه بخش تشکیل شده است و حد اکثر 75 دقیقه طول می کشد. جدول زمانبندی این آزمون به صورت زیر است.
بخش شنیداری | 30 پرسش | 15 دقیقه |
بخش ساختار | 30 پرسش | 20 دقیقه |
درک مطلب و لغت | 40 پرسش | 40 دقیقه |
کل | 100 پرسش | 75 دقیقه |
شیوه ثبت نام آزمون زبان MSRT
برای ثبت نام در آزمون زبان MSRT می توانید به آدرس وب سایت وزارت علوم مراجعه کنید. برای ثبت نام شما نیاز به تصویر اسکن شده شناسنامه و کارت ملی و مدرک تحصیلی تان دارید.
تفاوت و تشابه آزمون MSRT با آزمون TOLIMO
اولین نکته در رابطه با دو آزمون فوقالذکر سطح دشواری این دو آزمون است که تقریبا با آزمونهای بین المللی چون تافل برابری مینمایند و بنابراین افراد قبل از شرکت در آزمون احتیاج به دوره های آمادگی دارند. بعضی این فکر را دارند که چون هزینهی این دو آزمون نسبت به آزمونهای بینالمللی بسیار کم است پس آزمونهای با سطح دشواری پایینی نیز هستند در حالی که علت کم بودن هزینهی آنها داخلی بودن اعتبار مدرک آنهاست. داوطلبان نمیتوانند از این دو مدرک جهت اپلای و پذیرش گرفتن از دانشگاههای خارج از کشور استفاده بکنند. در واقع، سطح سختی این آزمونها بالا بوده که نیاز به آمادگی قبل از آزمون را ضروری مینماید. به دلیل عدم آمادگی جهت شرکت در یکی از این دو آزمون گاها افراد مجبور میشوند به دفعات متعدد در این آزمون شرکت نمایند تا حداقل نمرهی قابل قبول را به دست بیاورند. بنابراین، داوطلبان بهتر است طی یک برنامه ریزی منظم در یک دورهی چند ماهه خود را برای یکی از این دو آزمون آماده سازند.
این دو آزمون وجه تشابه دیگری نیز دارند و آن نوع سؤالات در این دو آزمون است. به خصوص در بخش گرامر و لیسنینگ، نوع سؤالاتی مطرح شده در این دو آزمون تقریبا یکسان است. در بخش گرامر در هر دو آزمون دو نوع سؤال وجود دارد که عبارتند از: سؤالات چهار گزینهای در جملاتی که بخشی از آنها ناقص است و دستهی دوم سؤالاتی که در آنها میبایست خطا تشخیص داده شود. در هر دو آزمون در بخش لیسنینگ از مکالمات کوتاه، بلند و سخنرانیهای علمی استفاده میشود. فقط تعداد سؤالات این دو بخش در این دو آزمون متفاوت است.
نکتهی قابل توجه دیگر این که به نظر میرسد آزمون MSRT نسبت به تولیمو از محبوبیت بیشتری برخوردار است به دو دلیل؛ اول این که این آزمون فقط دارای سه بخش اصلی لیسنینگ، گرامر و ریدینگ است در حالی که آزمون تولیمو علاوه بر این سه، بخش رایتینگ نیز دارد که خوب برای اکثر داوطلبان سخت و دشوار به نظر میرسد. دلیل دوم این که نتیجهی آزمون MSRT خیلی زود یعنی یک هفته بعد از برگزاری آزمون منتشر میشود و داوطلبان میتوانند کارنامهی خود را از پروفایلشان دریافت نمایند در حالی که در آزمون تولیمو بین دو تا سه هفته طول میکشد تا نتیجهی اولیهی آزمون (نمرهی کلی و نه به تفکیک بخشها) بر روی سایت قرار بگیرد و بین 30 تا بعضا 50 روز طول میکشد تا کارنامه به دست داوطلبان برسد. با توجه به این که اکثر افرادی که در یکی از این آزمونها شرکت میکنند نزدیک به دورههای مصاحبهی دکتری و یا آزمون جامع هستند، گرفتن نتیجه در زمانی کوتاه برای آنها از اولویت خاصی برخوردار است. به این دلیل است که تنها چند ساعت بعد از باز شدن سایت جهت ثبت نام آزمون MSRT ، ظرفیت آن در بسیاری از شهرهای بزرگ مانند تهران، اصفهان و مشهد تکمیل میشود.
زمان و نحوهی شرکت در این آزمون
این آزمون در سال ده بار و در فواصل منظم زمانی (معمولا هر یک ماه و یک یا دو هفته یکبار) برگزار میشود. افرادی که نتوانند حد نصاب مدنظر خود را به دست بیاورند میتوانند بدون محدودیت در دورههای بعدی این آزمون نیز شرکت کنند. البته افرادی که در آزمون نمرهی بالاتر از 75 به دست بیاورند، تا یک سال اجازهی شرکت در آزمون را ندارند چرا که ظرفیت این آزمون برای مرکز دانشگاهی و آموزشی میباشد و معمولا آخرین حد نصاب لازم برای این مؤسسات نمرهی 70 است.
داوطلبان میتوانند برنامهی برگزاری آزمونها در طول سال و همچنین زمان و چگونگی ثبتنام در آزمون MSRT را در سایت msrt-exam.saorg.ir مشاهده و طبق آن عمل کنند. معمولا در آغاز هر سال، تاریخ ثبت نام و برگزاری آزمونها در کل آن سال بر روی سایت قرار میگیرد. هر گونه اطلاعاتی که داوطلبان جهت ثبت نام، زمان دریافت کارنامه، ساختن پروفایل و غیره نیاز دارند، در این سایت در اختیارشان قرار میگیرد. لازم به ذکر است که هزینهی ثبتنام در آزمون فوق در حال حاضر 60،000 میباشد. همچنین، جهت شرکت در این آزمون نیاز به مدرک و یا مقطع تحصیلی خاصی نیست و برای مثال با مدرک دیپلم نیز میتوان در این آزمون شرکت کرد. اما در کل دانشجویان و به خصوص داوطلبان مقطع دکتری به مدرک آن جهت ادامهی تحصیل نیاز دارند.
سیستم نمرهدهی آزمون MSRT
نمرهی کل این آزمون 100 میباشد که در واقع به ازای هر سؤال یک امتیاز به پاسخ درست تعلق میگیرد. معمولا نمرهی 50 به عنوان حداقل قابل قبول برای بسیاری از دانشگاهها و مؤسسات آموزشی شناخته میشود.
منابع آزمون MSRT
منابع این آزمون در سایت فوق الذکر به طور کلی منابع آزمون تافل آی بی تی و پی بی تی معرفی شده است که خوب بسیار کلی بوده و حجم عظیمی از کتابها را شامل میشود. اما جای نگرانی نیست چرا که ما با ارائهی جزوات و ویدئوهای آموزشی خود، شما داوطلبان عزیز را برای تمام بخشهای این آزمون آماده خواهیم کرد.
منابع پیشنهادی جهت آمادگی در آزمون MSRT موارد زیر معرفی شدهاند:
TOEFL Preparation KIT
Longman Preparation for the TOEFL (the paper-based)
Understanding and Using English Grammar – By: Betty Azar
Barron’s Essential Words for TOEFL
Vocabulary for high school students
504 Essential Words For TOEFL
نکات مهم
مدرک حاصله از این امتحان یک مدرک ملی بوده و در کل کشور برای دو سال معتبر است.
پس تأکید می شود افراد دارای این مدرک نمیتوانند برای ادامه تحصیل در خارج از کشور و یا شغل اپلای کنند و باید در یکی از آزمونهای بینالمللی شرکت نمایند.
موفقیت در این آزمون نیاز به آمادگی دارد و توصیه میشود افراد از چند ماه قبل برنامهریزی در جهت آمادگی برای شرکت در این آزمون را شروع کنند.
افراد جهت آمادگی برای این آزمونها میتوانند منابع تافل را مطالعه کنند.
در حال حاضر، در تهران این آزمون در دانشگاه علم و صنعت برگزار میشود.
این آزمون نمرهی منفی ندارد؛ به همین دلیل توصیه میشود که داوطلبان هیچ سؤالی را بی پاسخ نگذارند. لازم به توضیح است اگر داوطلبی به یک سؤال بیش از دو پاسخ داده باشد، نمرهای به آن تعلق نمیگیرد.
محدودیتی در این آزمون برای افرادی که نتوانند حداقل نمره را کسب نمایند، وجود ندارد و میتوانند بلا فاصله در دورهی بعدی که معمولا یک ماه بعد است، شرکت نمایند.
حداقل نمرهی قابل قبول در این آزمون 50 است و بسته به دانشگاه و مؤسسهی آموزشی میتواند تا 75 متغیر باشد.
این آزمون شامل 100 سؤال بوده و کل آزمون بین 100 تا 105 دقیقه طول میکشد.
در صورتی که در شهر بزرگی چون تهران زندگی میکنید و قصد شرکت آزمون MSRT را دارید، سعی کنید از قبل تاریخ و زمان باز شدن سایت جهت ثبتنام را چک کرده و از قبل نیز پروفایل خود را از طریق آپلود کردن مدارک مورد نیاز آماده کنید تا با مشکل اتمام ظرفیت مواجه نشوید. چرا که ظرفیتها محدود و به هیچ عنوان اضافه نمیشوند.
بر اساس رای 8 نفر از بازدیدکنندگان
ارسال دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد