مشاوره تحصیلی تلفنی انتخاب رشته آزمون دکتری سراسری و آزاد

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تحصیلی در مورد مشاوره تحصیلی تلفنی انتخاب رشته آزمون دکتری سراسری و آزاد
از طریق تلفن ثابت تماس حاصل نمایید.

انتخاب رشته مهم ترین گام برای رقم زدن سرنوشت و آینده شغلی داوطلبان خواهد بود. پس از قبولی در آزمون دکتری باید انتخاب رشته دکتری صورت گیرد که با توجه به حساسیت بالای این انتخاب اصولا نگرانی هایی گریبان گیر داوطلبان خواهد بود که برای کاهش آن و نیل به تصمیم درست سعی داریم در این بخش با اطلاعات مورد نیاز داوطلبان آن ها را در انتخاب بهتر یاری کنیم. جمع آوری موارد مرتبطی همچون نحوه انتخاب رشته دکتری،شرایط انتخاب رشته دکتری،زمان اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری و … هدف این مقاله بوده است.

 

دکتری

 

زمان و شرایط انتخاب رشته دکتری

داوطلبانی که در آزمون دکتری شرکت کرده اند و برای آن ها کارنامه صادر شده است و مجاز به انتخاب رشته شده اند این امکان را خواهند داشت تا نیمه اول اردیبهشت ماه نسبت به انجام انتخاب رشته دکتری اقدام نمایند. البته این شرایط برای داوطلبان انتخاب رشته دکتری سراسری صدق می کند و از شرایط اصلی داوطلبان انتخاب رشته دکتری آزاد در برای انجام انتخاب رشته، شرکت در آزمون دکتری و صدور کارنامه برای آن ها خواهد بود. همچنین باتوجه به ادغام ثبت نام آزمون دکتری دانشگاه  آزاد با آزمون سراسری کلیه داوطلبانی که در آزمون دکتری شرکت کرده اند می توانند در انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد نیز شرکت نمایند و حق انتخاب رشته هایی که در دفترچه انتخاب رشته دکتری دانشگاه می باشد را داشته باشند.

 

نکات مهم انتخاب رشته دکتری

داوطلبانی که رتبه تک رقمی کسب کرده اند گاها حساب ویژه ای روی رتبه آزمون کتبی باز می کنند اما توجه داشته باشید صرف کسب رتبه عالی و تک رقمی هیچ ضمانتی برای پذیرفته شدن در دانشگاه های معتبر برای شما وجود نخواهد داشت بنابراین تنها روی رتبه ی آزمون بسنده نکنید و بدون درنظر گرفتن این مورد دست به انتخاب رشته بزنید.

داوطلبان در ابتدا باید برای اطلاع از اینکه در چه دوره هایی مجاز به انتخاب رشته شده اند کارنامه را با دقت مطالعه کنند. ممکن است داوطلبان در دوره های روزانه و بورس خارج از کشور و یا دوره های غیر روزانه مانند دانشگاه پیام نوردانشگاه آزاد، دانشگاه غیرانتفاعی، و پردیس های خودگردان مجاز شده باشند و یا ممکن است که داوطلبان هم در دوره های روزانه و هم غیر روزانه مجاز به انتخاب شده باشد و یا فقط در دوره های غیر روزانه مجاز به انتخاب رشته شده باشد.

داوطلبان می بایست با توجه به پذیرش خود در دانشگاه های روزانه و یا غیر روزانه 50 رشته را از دفترچه انتخاب رشته دکتری انتخاب کنند و در فرم انتخاب رشته ثبت نماید. بهتر است که ترتیب انتخاب ها براساس علاقه داوطلب اولویت بندی شود. پس از تکمیل فرم انتخاب رشته دکتری می بایست کد 15 رقمی دریافت شود و داوطلبان منتظر اطلاعیه های سازمان سنجش در جهت اعلام حد نصاب پذیرش دانشگاه ها در آزمون دکتری در تمامی رشته ها باشند.

در اعلام نتایج مرحله دوم با توجه به لیست انتخاب رشته ها و تراز آزمون داوطلب (از حد نصاب قبولی بالاتر باشد) پذیرش انجام می شود و دانشگاه ها داوطلبان را در زمانی که خود دانشگاه مشخص می کند به مصاحبه دکتری و آزمون (احتمالی) دعوت می نمایند. اعلام نتایح نهایی انتخاب رشته دکتری از طریق سایت سازمان سنجش طبق روال هر ساله انجام نمی شود بلکه دانشگاه مربوطه خبر قبولی هر داوطلب را از طریق تماس تلفنی اعلام خواهد کرد.

 

دکتری

 

زمان اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری 

بعد از اینکه نتایج نهایی آزمون دکتری سراسری اعلام شد و نتایج انتخاب رشته بر روی سایت قرار گرفت، داوطلبان می بایست پس از مشاهده نتایج انتخاب رشته در صورتی که پذیرفته شده باشند خود را برای مراحل بعدی آماده کنند اما داوطلبانی که پذیرفته نشده اند می توانند شانس خود را در مرحله تکمیل دکتری سراسری امتحان کنند. پس از انجام مرحله انتخاب رشته دکتری با توجه به اعلامیه ی سازمان سنجش اگر دعوت به مصاحبه شده اید می توانید در یکی از روزهایی که دانشگاه تعیین می کند مراجعه کرده و در مصاحبه شرکت نمایید.پس از شرکت در مصاحبه نوبت به اعلام نتایج می رسد که برخلاف دانشگاه های آزاد، دانشگاه های سراسری شخصا با داوطلب تماس حاصل نموده و نتایج مصاحبه را اعلام می نمایند. بنابراین همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم تمامی داوطلبانی که در آزمون دکتری سراسری شرکت کرده اند می توانند در تکمیل ظرفیت دکتری شرکت کنند و در صورت دعوت نشدن به مصاحبه نیز امکان شرکت در تکمیل ظرفیت وجود دارد.

 

زمان و نحوه ثبت نام تکمیل ظرفیت دکتری

تکمیل ظرفیت دکتری سراسری در ابتدای مهرماه انجام می شود. داوطلبانی که در آزمون دکتری سراسری شرکت کرده اند باید وارد سایت سنجش شده و با ثبت اطلاعات خود و با توجه به گروه آزمایشی که در آن آزمون داده اند از رشته محل هایی که برای آن ها اعلام شده است آگاه شوند. داوطلبان می توانند در صورت عدم رضایت از لیست رشته محل های اعلام شده در تکمیل ظرفیت آزمون دکتری در گروه آزمایشی شان به صورت رایگان در ثبت نام  تکمیل ظرفیت دکتری سراسری شرکت نمایند. هر داوطلب در این مرحله امکان 30 انتخاب از بین رشته محل های معرفی شده را خواهد داشت. همچنین توجه داشته باشید که افرادی که در اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری در شهریور ماه نامشان در لیست قبولی ها درج شده باشد امکان انتخاب رشته تکمیل ظرفیت دکتری سراسری را نخواهد داشت.

 

دکتری

 

نحوه انتخاب رشته آزمون دکتری

داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شده اند با توجه به دوره هایی که در آن مجاز شده اند می توانند حداکثر 50 کدرشته محل را انتخاب کنند. ممکن است یک داوطلب حد نصاب قبولی تمام دانشگاه هایی که در فرم انتخاب رشته انتخاب کرده است را کسب کند(بدون هیچ محدودیتی) پس بهتر است انتخاب ها بر اساس علاقه دسته بندی شوند .بدین معنا که انتخاب هایی که بیشتر مدنظرمان هست را در اولویت های بالاتر و انتخاب های بعدی به ترتیب به گزینه هایی اختصاص یابد که درجه علاقه مان به آن ها کمتر شود .

پس از اعلام نتایج دعوت به مصاحبه، هر فرد با توجه به این که حد نصاب دانشگاه های انتخابیش را کسب کرده یا نه، به مصاحبه دعوت خواهد شد و می تواند بر اساس علاقه خود، در روز مقرر شده توسط اطلاعیه سنجش یا اطلاعیه دانشگاهی که دعوت به مصاحبه شده، به محل مصاحبه مراجعه کرده و مدارک لازم را همراه ببرد. طبیعی است که اگر فردی نتوانسته حدنصاب قبولی در یک دانشگاه را کسب کند، به مصاحبه دعوت نخواهد شد. لازم به ذکر است برخی از دانشگاه ها علاوه بر مصاحبه شفاهی دارای آزمون کتبی هم هستند که زمان آن توسط دانشگاه اعلام خواهد شد. داوطلبانی که به مصاحبه دانشگاه ها دعوت شده اند باید به سایت سنجش مراجعه کرده و نسبت به تکمیل فرم بررسی صلاحیت عمومی دکتری اقدام کنند.