مشاوره تحصیلی تلفنی دانشگاه غیر انتفاعی
دانشگاه غیرانتفاعی اخیرا رشد قابل توجهی را در میان انواع دانشگاه های ایران داشته است. دانشگاه غیر انتفاعی نوعی از دانشگاه های دولتی بوده و به صورت کامل زیر نظر وزارت علوم اداره می شوند. به عبارت دیگه برای قبول شدن در دانشگاه غیر انتفاعی باید کنکور دادو تنها تفاوت در این است که باید برای ثبت نام هر ترم مبلغی پرداخت شود.
تاریخچه تشکیل دانشگاه غیرانتفاعی
آیین نامه تأسیس موسسات آموزش عالی غیردولتی و خصوصی که با نام دانشگاه غیرانتفاعی میشناسیم در تاریخ 23 مهرماه سا 1364 به تصویب رسید و از آن پس کار خود را به صورت رسمی آغاز کرد. هدف از تأسیس و توسعه دانشگاه غیرانتفاعی بسیج کلیه امکانات مملکت در امر گسترش آموزش عالیکشور و ارتقاء سطح دانش و فرهنگ جامعه ذکر شده است.
دانشگاه غیرانتفاعی از جمله دانشگاه های غیردولتی کشور است که داوطلب تحصیل در آن، می تواند از طریق کنکور و همراه با سایر داوطلبان کنکور برای شرکت در آن اقدام کند. (برای پذیرش و ثبت نام در دانشگاه غیرانتفاعی نیازی به شرکت در یک کنکور مجزا نیست) داوطلب ثبت نام در دانشگاه غیرانتفاعی می تواند پس از تایید مراجع ذیصلاح که معمولا در هنگام کنکور مشخص می شود، با پرداخت شهریه از امکانات و تخصص های موجود در دانشگاه های غیرانتفاعی استفاده نماید.
معرفی دانشگاه غیرانتفاعی
با توجه به آمار ارائه شده در خردادماه 1394، حدود 4٫5 میلیون دانشجو در حال تحصیل در کشور هستند که سهم دانشگاه غیرانتفاعی در این میان 10 درصد یعنی 450 هزار نفر است. هرچند سهم دانشگاه غیرانتفاعی در میان سایر دانشگاه کمتر است، اما در سالیان اخیر شاهد رشد قابل توجه کمی و کیفی دانشگاه های خصوصی یا غیرانتفاعی بوده ایم. بخش اعظمی از دانشجویان دانشگاه غیرانتفاعی را دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی تشکیل می دهند و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری سهم به مراتب سهم اندکی از پذیرفته شدگان را شامل می شود.
مبلغ شهریه دانشجویان دانشگاه غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد تقریبا برابر است. وضعیت امکانات آموزشی و خدماتی آن پایین تر از سطح دانشگاه آزاد و سراسری است. برخی از دانشگاه های غیرانتفاعی خوابگاه و سایر امکانات را نیز در اختیار دانشجویان قرار می دهند که اکثر این خوابگاه ها، به صورت خودگردان اداره می شوند و هزینه های نسبتاً بالایی دارند. به همین خاطر اکثر دانشجویان دانشگاه غیرانتفاعی و خصوصی را افراد بومی و ساکنان شهرهای نزدیک تشکیل می دهند.
رشته های دانشگاه غیرانتفاعی
رشته های پرطرفدار مهندسی و انسانی بیشترین رشته هایی هستند که هم اکنون در این دانشگاه ها تدریس میشوند. مقاطع تحصیلی عمده دانشگاه های غیرانتفاعی نیز کاردانی و کارشناسی می باشد. اما با توجه به گسترش این دانشگاه ها و افزایش تقاضا و میل جامعه به گرایش های پزشکی در چند سال اخیر، مجوز احداث دانشگاه های پزشکی نیز صادر شده است.کاهش متقاضیان گروه ریاضی و همچنین سیاست گذاری آموزش و پرورش و آموزش عالی موجب شده است که سرمایه گذاری بیشتری در بخش رشته های فنی و کاردانی صورت پذیرد. که همین امر نیز کمک چشمگیری به گسترش دانشگاه غیرانتفاعی کرده است.
ظرفیت پذیرش دانشگاه غیرانتفاعی
دانشگاه غیرانتفاعی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری در اکثر رشته های گروه ریاضی ظرفیت پذیرش دانشجو دارد. اما در مجموع تنوع رشته ها و گرایش های دانشگاه غیرانتفاعی کمتر از دانشگاه آزاد و دانشگاه سراسری می باشد. رشته های پزشکی و علوم انسانی هم چند سالی است که به دلیل اقبال عمومی دانش آموزان، رشد قابل توجهی داشته و علاوه بر پذیرش و ثبت نام دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، در برخی از رشته های مقطع دکتری هم دانشجو می پذیرد. این نکته نیز قابل توجه داوطلبان است کهدانشگاه غیرانتفاعی در مقاطع کاردانی و کارشناسی برخی رشته ها، بدون کنکور دانشجو می پذیرد.
به دلیل هزینه های سنگین شهریه در مقاطع ارشد و دکتری دانشگاه غیرانتفاعی ، و همچنین سطح علمی پایین تر دانشگاه غیرانتفاعی نسبت به دانشگاه سراسری معمولاً اقبال عمومی نسبت به آن کمتر است و افراد کمتری متقاضی تحصیل در دکتری دانشگاه غیرانتفاعی هستند. با این حال با توجه به افزایش تقاضای دانشجویان برای تحصیل در مدارج عالی، شاهد رشد دانشگاه غیرانتفاعی و خصوصی در ارائه رشته های دانشگاهی در مقطع ارشد و دکتری هستیم.
امکانات دانشگاه غیرانتفاعی
برخی از واحدهای دانشگاه غیرانتفاعی و خصوصاً واحدهای مستقر در شهرهای بزرگ، امکانات و تجهیزات مناسبی دارند. که گاها از برخی از دانشگاه های سراسری بهتر است. ولی مجموعاً سطح امکانات دانشگاهیدانشگاه غیرانتفاعی را باید پایین تر از دانشگاه های سراسری و دانشگاه آزاد دانست. هزینه استفاده از امکانات خدماتی، رفاهی و آموزشی دانشگاه غیرانتفاعی با قیمت آزاد و بسیار گرانتر از دانشگاه های سراسری است.
اغلب دانشگاه های غیرانتفاعی، خوابگاه دانشجویی ارزان یا اینترنت رایگان، غذای ارزان و سلف سرویس مناسب ندارند. و همین موجب می شود هزینه تحصیل در دانشگاه غیرانتفاعی در شهرهای دور از محل سکونت، بسیار گران و سنگین تمام شود. به همین خاطر پیشنهاد می کنیم قبل از انتخاب دانشگاه غیرانتفاعی سایر شهرها با مشاوران و افراد آشنا به شرایط آن واحد دانشگاهی، مشورت کنید.
ثبت نام بدون کنکور دانشگاه غیرانتفاعی
برای تحصیل در رشته های بدون کنکور دانشگاه غیرانتفاعی باید داوطلب اطلاعات کاملی در مورد شرایط ثبت نام بدون آزمون دانشگاه آزاد ، رشته های دانشگاهی بدون کنکور دانشگاه غیرانتفاعی ، کد رشته محل های دانشگاهی جهت ثبت نام رشته های بدون کنکور دانشگاه غیرانتفاعی و … کسب نمایید.
بسیاری از داوطلبان پذیرش دانشگاه بدون آزمون می خواهند با توجه به هزینه های دانشگاه غیرانتفاعی در نزدیک ترین دانشگاه ممکن پذیرفته شوند. از این رو داوطلبان پذیرش دانشگاه بدون آزمون سعی می کنند برای قبولی در رشته های بدون کنکور دانشگاه غیرانتفاعی مورد نظر اطلاعات لازم را کسب کنند.
ثبت نام بدون کنکور ارشد غیرانتفاعی
در چند سال اخیر شاهد رشد تقاضای دانش آموختگان کارشناسی برای ورود به مقاطع کارشناسی ارشد ودکتری بوده ایم. به طوری که سطح رقابت در کنکور های دانشگاهی (به خصوص در رشته های مهندسی) از کنکور سراسری به مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری کشیده شده است. با توجه به افزایش تقاضای داوطلبان کنکور ارشد، و محدود بودن ظرفیت دانشگاه های سراسری، تقاضا برای کارشناسی ارشد بدون کنکور و دکتری بدون کنکور نیز بالاتر رفته است. در چند سال اخیر شاهد رشد چشمگیر ظرفیت دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور بوده ایم. به دلیل وجود 10 هزار کد رشته محل، آزمون یا کنکور دیگر قبولی در دانشگاه، آن هم در مقطع ارشد و دکتری چندان کار سختی نیست. و آزمون دیگر معنایی ندارد. داوطلبان ورود به دانشگاه بدون کنکور می توانند در اغلب رشته های درخواستی پذیرفته شوند.
ثبت نام بدون کنکور ارشد دانشگاه غیرانتفاعی یک فرصت ایده آل برای متقاضیان تحصیلات تکمیلی
داوطلبان ورود به دانشگاه حتی درصورتی که سر جلسه کنکور غائب باشند یا در کنکور ثبت نام نکرده باشند، می توانند بدون آزمون انتخاب رشته کنند. برای این کار درصورتی که داوطلب حتی در دوره های بدون آزمون ورود به دانشگاه نیز ثبت نام نکرده باشد، سازمان سنجش باز هم این فرصت را به وجود آورده تا داوطلبان کنکور بتوانند به راحتی بدون آزمون وارد دانشگاه شوند. داوطلبان باید به این نکته توجه داشته باشند که ثبت نام بدون کنکور ارشد، شامل برخی از رشته می شود و تمامی رشته ها و گرایش های ارشد دانشگاه غیرانتفاعی را دربرنمی گیرد.
ثبت نام بدون کنکور دکتری دانشگاه غیرانتفاعی
طبق اعلام دانشگاه غیرانتفاعی ، شرایط پذیرش بدون کنکور دکتری، دانشجویان استعداد درخشان و داوطلبان با شرایط معدل مورد نظر دانشگاه های غیرانتفاعی را شامل می شود. پذیرش بدون کنکور دکتری دانشگاه غیرانتفاعی فعلا در رشته های مهندسی، علوم انسانی و پزشکی است. با توجه به این که جامعیت رشته ها دردانشگاه آزاد اسلامی برای گروه های مهندسی، انسانی و پزشکی متفاوت می باشد، داوطلب پیش از ثبت نام درآزمون بدون دکتری دانشگاه غیرانتفاعی باید از رشته های مشمول مطلع شده. و سپس برای ثبت نام و ارزیابی و مصاحبه دکتری اقدام نمایند. در این میان شرایط معدل برای گروه های مختلف، متفاوت می باشد. و فرد برای قبولی در آزمون بدون کنکور دکتری، بایستی سوابق آموزشی و پژوهشی (شامل مقاله، کتاب، سابقه تدریس) را در سامانه ثبت نماید.
انتخاب رشته کنکور غیرانتفاعی
این روزها با افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه آزاد و دانشگاه غیرانتفاعی و خصوصی، خصوصا در گروه ریاضی، داوطلبان دیگر دغدغه قبولی در دانشگاه را ندارند. با توجه به بالارفتن سطح دانشگاه غیرانتفاعی و بهتر شدن وضعیت دانشگاه غیرانتفاعی در سالیان اخیر، شاهد دستاوردهای قابل توجهی در برخی از دانشگاه های غیرانتفاعی و خصوصی بوده ایم.
در برخی موارد هیئت موسسان یک دانشگاه غیرانتفاعی را اساتید برتر دانشگاه های تهران و یا دانشگاه های نامی کشور تشکیل می دهند. به همین خاطر سطح برخی از دانشگاه های غیرانتفاعی برابر با دانشگاه های سراسری و چه بسا بهتر از خیلی از دانشگاه ها باشد. با این وجود برای قبولی در این نوع از دانشگاه غیرانتفاعیشما باید شرایط مورد نظر دانشگاه مورد نظر را داشته باشید.