مشاوره تلفنی نگارش پایان نامه
کتابت پایان نامه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از مهمترین وظایف دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی است که انتخاب عنوان مناسب، نگارش پروپوزال، پایان نامه ارشد و رساله دکتری به صورت استاندارد و دفاع قوی و علمی از پایان نامه جزء مهمترین اصول موفقیت در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند. به طور کلی انجام پایان نامه کاری زمان بر است که دانش و تجربه زیادی نیازمند است.
اولین گام برای شروع انجام یک تحقیق و پایان نامه انتخاب موضوع است. برای انتخاب موضوع ویژگی هایی را بر می شمارند که مهمترین آنها تازگی و بدیع بودن موضوع است همین امر باعث شده است تا دانشجویان در انتخاب موضوع دچار مشکل شوند و نبود بانک اطلاعاتی جامع در این زمینه نیز مشکل را دو چندان نموده است.
زیرا به دلیل مشکلات جدی که در این پایگاه ها وجود دارد دانشجویان باز در انتخاب موضوع دچار مشکل می شوند. در این بین نقش خبرگان و فارغ التحصیلان رشته های مرتبط آشنا با موضوعات مختلف در راهنمایی و مشاوره انتخاب موضوع بسیار حیاتی است. اصولا هنگام نگارش پایان نامه دکترای خود می توانید دو رویکرد مختلف را اتخاذ کنید. شما می توانید توصیفی یا انتقادی باشید. هر دو رویکرد ممکن است تحلیلی باشد، و در غیر اینصورت شکل و نقش بسیار متفاوتی خواهند داشت.
پایان نامه باید هم توصیفی و هم انتقادی باشد و کلید موفقیت در نگارش پایان نامه دکتری پی بردن به تعادل درست بین آنها است. متاسفانه مرز دقیق و مشخصی در این زمینه وجود ندارد و ایجاد تعادل مناسب به میزان زیادی به سوالات تحقیق و رشته تحصیلی شما بستگی دارد. به علت عدم وجود یک فرمول کلی و یک راه حل جامع، قضاوت نهایی بر عهده شماست اما به خاطر داشته باشید که انتخاب روش مناسب اهمیت بسیاری دارد زیرا تاثیری مستقیم بر ارزیابی پایان نامه دکتری شما خواهد داشت .
با اینکه پاسخ آسان نیست، آگاهی از معنای انتقادی بودن و شناخت نقش هایی که این دو مولفه ایفا می کنند، شما را در یافتن تعادل و توازن مورد نیاز یاری می رساند. هدف اصلی عناصر توصیفی پایان نامه، ارائه مطالب مبتنی بر واقعیت است که برای بخش انتقادی ضروری است.
به عبارت دیگر نقش آن، توصیف نحوه مشاهده و درک جهان است. بنابراین، شامل اطلاعات مبتنی بر واقعیت و نیز توصیف ادعاها یا نظرات مفسران دیگر است. به عبارت دیگر، بخش های توصیفی پایان نامه شما محتوای لازم برای تحلیل های انتقادی را فراهم می آورد. یک قاعده سرانگشتی خوب بر این اصل استوار است که میزان مطالب توصیفی باید به اندازه ای باشد که مباحث انتقادی پایان نامه برای مخاطب قابل درک شود.
بخش انتقادی پایان نامه شامل مطالب و مباحثی است که در پایان نامه ارائه می شود تا خواننده پاسخ به سوالات تحقیق را بپذیرد. ذهنیت همیشگی از انتقاد شامل منفی بافی یا گشتن به دنبال ایراد و اشکال است اما این بخش پایان نامه باید شامل ارزیابی های دقیقی باشد که نقاط قوت و ضعف موضوع مورد بررسی را پوشش دهد.
شما باید در زمان تحلیل کار مفسران دیگر و طرح ریزی استدلال خود با رویکرد انتقادی عمل کنید. شیوه ساده درک معنی انتقادی بودن این است : عناصر توصیفی چیستی، محل، زمان و چگونگی را توضیح می دهد ؛ عناصر انتقادی چرایی را شرح می دهد.
انجام پایان نامه در مقطع ارشد و دکتری به منظور این است که دانشجو با انجام پژوهش علمی آشنا شود بدین منظور لازم است علاوه بر اشراف کلی برنحوه نگارش متن پایان نامه باید نکاتی در مورد نوع انجام پایان نامه و چهار چوب بندی پایان نامه فرا گرفت که این مورد رو می توانید با مشاوره پایان نامه توسط کارشناسان فرا بگیرید.
در بحث محتوی انجام پایان نامه باید پایان نامه از منطق ارائه خاصی پیروی کند و بین فصول پایان نامه پیوستگی وجود داشته باشد. از مطالب تکراری اجتناب شود و از نظر دیکته و دستور از زبان بی نقص باشد. با مشاوره پایان نامه مشخص می شود که اولین بحث انجام پایان نامه انتخاب عنوان مناسب برای پایان نامه است. عنوان پایان نامه رسا و تا حد امکان مختصر باشد. از کلمات ابهام زا و گنگ در عنوان پایان نامه استفاده نشود. عنوانی که برای پایان نامه در گروه آموزشی تصویب می شود با عنوانی که روی پایان نامه درج می شود یکی باشد. پایان نامه نمی تواند بیش از یک عنوان داشته باشد.
بعد از انتخاب عنوان پایان نامه نوبت با انجام خلاصه یا چکیده پایان نامه میرسد. یک چکیده خوب می تواند خواننده رو به ادامه خواندن پایان نامه ترغیب کند. چکیده باید از ساختار مشخصی پیروی کند پس حتما باید این نکته را در نظر بگیرید که چکیده باید خلاصه ی جامعی از رویکرد پایان نام باشد که شامل عنوان، هدف، روش تحقیق، نتیجه گیری و کلمات کلیدی باشد باید به این نکته نیز دقت کرد که چکیده نباید از یک صفحه تجاوز کند. در چکیده نباید از کلمات مبهم و دوپهلو استفاده کرد. چکیده خود باید مستقل از پایان نامه باشد و معنی مستقل داشته باشد.
فصول پایان نامه
فصل اول : کلیات تحقیق
فصل دوم: مروری بر ادبیات تحقیق
فصل سوم: روش اجرای تحقیق
فصل چهارم : یافته های تحقیق
فصل پنجم: نتیجه گیری تحقیق