معرفی رشته رادیولوژی

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تحصیلی در مورد معرفی رشته رادیولوژی
از طریق تلفن ثابت تماس حاصل نمایید.

با گسترش علم رادیولوژی انسان توانست به اعماق بدن راه پیدا کند و اجزای آن را ببیند و بررسی کنند. علم رادیولوژی در سالهای گذشته به سرعت پیشرفت کرده و به پزشکان امکان تشخیص بیماری ها و اجزای درون بدن را داده است برای اینکه بتوان از این استفاده کرد نیاز به تخصص در این زمینه وجود دارد که باید در رشته تکنولوژی پرتوشناسی آموزش ها به افراد متخصص داده شود.

دانشجویان رشته رادیولوژی اول از همه باید دروس پایه مانند فیزیک آناتومی و فیزیولوژی را بخواند و بعد از آن دروس تخصصی تصویربرداری پزشکی را بیاموزند. همچنین باید با دستگاههای تصویربرداری و نحوه کار با آنها آشنا شوند و طی دو سال کاردانی تصویربرداری دریافت می‌کنند. اگر فرد مسئول آموزش مناسب به مدرسه باشد می‌تواند با پرتوگیری بیمار به او آسیب برساند و همچنین تصویر مناسبی تهیه نکنند در نتیجه دکتر رادیولوژیست نمی‌تواند تشخیص درستی از بیماری فرد بدهد و آن را درمان کنند. تصویربرداری ها چند نوع است که بعضی از آنها ساده است مانند تصویربرداری از دست و پا و انگشتان، تصویر برداری از سیستم گوارش و عروق و ادرار کار نسبتا سختی است و دانش ویژه ای را نیاز دارد. همچنین این افراد کار با دستگاههای M.R.I و C.P را هم یاد خواهند گرفت.

 

رادیولوژی

 

در رشته رادیولوژی هم با استفاده از اشعه ایکس و امواج پرتو های مختلف به درمان و تشخیص های متنوع می پردازد. هدف رشته رادیولوژی تربیت متخصصانی است که هم با دستگاه های تصویربرداری پزشکی آشنا باشند هم بتوانند در زمینه‌های پزشکی فعالیت مناسب داشته باشند. تصویربرداری در رادیولوژی به سه روش پرتوهای یونیزان، پرتوهای غیر یونیزان و پزشکی هسته ای انجام میشود.

 

توانایی‌های لازم

محیطی که رادیولوژیست باید در آن کار کند شامل بیمارستان ها و مراکز رادیولوژی و پرتودرمانی است. بخاطر محیط کار این افراد باید شخصی که این رشته را مطالعه می کنند شخصیتی داشته باشد که بتواند با بیماران ارتباط برقرار کند. همینطور باید دروسی را که به صورت تئوری در دانشگاه یاد می گیرد بتواند در کار عملی به کار گیرد و همچنین در درس زیست شناسی ریاضی و فیزیک قدرت داشته باشد. اهمیت درس ریاضی فیزیک در این رشته به قدری است که مسئولان معتقدند که باید از رشته ریاضی فیزیک افراد وارد رشته رادیولوژی شوند. در صورت ضعیف بودن افراد در رشته ریاضی و فیزیک ممکن است در انجام تصویربرداری اشتباهات فاحش انجام دهند که خطرات جبران ناپذیر را به بار بیاورد.

 

سرفصل ها و دروس

افرادی که در رشته رادیولوژی مشغول تحصیل می شوند باید از طریق کنکور سراسری وارد این رشته شود این رشته در حال حاضر در مقطع کاردانی به دانشجویان ارائه می شود. درست که در مقطع کارشناسی رشته رادیولوژی باید مطالعه شوند در جدول زیر آورده شده است.

 

دروس مقطع کارشناسی رشته رادیولوژی (تکنولوژی پرتوشناسی)

دروس عمومی

مبانی نظری اسلام-اخلاق اسلامی-انقلاب اسلامی-تاریخ و تمدن اسلامی-آشنایی با منابع اسلامی-جمعیت و تنظیم خانواده-ادبیات فارسی-زبان عمومی- تربیت بدنی 1 و 2

دروس اختصاصی

فیزیک عمومی-ریاضیات عمومی-زبان تخصصی-آناتومی 1 و 2 و 3-فیزیولوژی-آسیب شناسی عمومی-کاربرد رایانه در تصویر برداری پزشکی-مدیریت بیمارستانی و رفتار سازمانی-ثبت و نمایش تصاویر در پزشکی -فیزیک پرتوشناسی تشخیصی-روش های پرتو نگاری 1 و 2 و 3-بیماری شناسی-رادیوبیولوژی – روش های پرتونگاری اختصاصی-ارزیابی تصاویر پزشکی 2-دوزیمتری پرتوهای یونیزان- اصول فیزیکی سیستم های توموگرافی کامپیوتری- اصول فیزیکی سیستم های تصویربرداری MRI -حفاظت در برابر پرتوهای یونیزان در بخش های پرتو شناسی تشخیصی-سمینار 1 و 2 -کارآموزی 1 و 2 و 3 و 4-بهداشت عمومی-آمار- زیست شناسی سلولی-آشنایی با فناوری نوین اطلاعات- اخلاق حرفه ای-اصطلاحات پزشکی در رادیولوژی-فیزیک پرتو ها-مراقبت از بیمار در بخش تصویربرداری پزشکی-آشنایی با ساختمان و ویژگی های مواد کنتراست زا در تصویربرداری پزشکی- ارزیابی تصاویر پزشکی 1-تصویربرداری با امواج فراصوتی در پزشکی - آناتومی مقطعی-تکنیک ها و جنبه های بالینی توموگرافی کامپیوتری-تضمین و کنترل کیفی روش های تصویربرداری پزشکی-تعمیرات و نگهداری مقدماتی دستگاه های رادیولوژی

دروس کارآموزی در عرصه

 کارآموزی در عرصه 1 و 2 و 3 و 4

 

رادیولوژی

 

وظایف تکنسین رادیولوژی (رادیولوژیست)

رادیولوژی هم مانند هر رشته دیگری یکسری ورزش در قبال مردم دارد و کسی که رشته رادیولوژی را مطالعه می کنند و یا همان تکنسین رادیولوژی یا رادیولوژیست مشغول به کار می‌شود باید وظایف مختلفی را انجام دهد از جمله تنظیم و نگهداری تجهیزات دستگاه رادیوگرافی، عکس برداری دقیق از نقاط بدن بیمار طبق در صورتی که پزشک معالج داده است، آماده کردن دستگاه‌های تصویربرداری، مراقبت از بیماران در برابر اشعه در هنگام تصویربرداری، رادیوگرافی و تعیین وضعیت بیمار و تهیه گزارش بعد از تصویر برداری می باشد.

رادیولوژیست با داشتن مدرک کاردانی و کارشناسی باید کار اجرایی انجام دهد. فردی که دارای مدرک کاردانی در این رشته است بیشتر تصویر برداری های ساده مثل تصویربرداری از دست و پا انگشتان را انجام می دهد و کسانی که کارشناس هستند در این زمینه باید تصویربرداری پیشرفته تر یعنی تصویربرداری از دستگاه گوارش را انجام دهند. کار با دستگاه های توموگرافی در حیطه فعالیت های کارشناسان این رشته است. محیط هایی که این افراد می‌توانند در آن کار کنند شامل موسسه های تصویری نگاری و بیمارستان ها می باشد که به عنوان مسئول آماده کردن دستگاه‌ها، انجام اعمال رادیولوژی ظهور و ثبت تصاویر رادیوگرافی است.

 

گرایش های مقطع کارشناسی ارشد رادیولوژی (تکنولوژی پرتوشناسی)

رشته مهندسی پزشکی (بیوالکتریک)

رشته مهندسی پزشکی (زیست مواد)

رشته اپیدمیولوژی

رشته ارزیابی فناوری سلامت

رشته اقتصاد بهداشت

رشته انفورماتیک پزشکی

رشته آمار زیستی

رشته رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی

رشته فناوری اطلاعات سلامت

رشته علوم تشریحی

رشته فیزیک پزشکی

رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی

رشته نانوتکنولوژی پزشکی

رشته زیست فناوری پزشکی

رشته رفاه اجتماعی

تاریخ علوم پزشکی

آموزش پزشکی

ژورنالیسم پزشکی

فناوری تصویربرداری پزشکی

 تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی

مدیریت برنامه ریزی الکترونیکی در علوم پزشکی

 

بازار کار و فرصت های شغلی رشته رادیولوژی

رشته رادیولوژی یا همان تکنولوژی پرتوشناسی از نظر بازار کار و فرصت شغلی جایگاه نسبتا خوبی دارد زیرا بیمارستانهای دولتی و خصوصی مرکز تصویربرداری به افراد متخصص در زمینه رادیولوژی نیاز دارند. فارغ التحصیلان این رشته در مقطع کاردانی هم می توانند مشغول به کار شوند و انجام امور اجرایی را به عهده داشته باشند. همچنین افراد رادیولوژیست می توانند به فعالیت و استخدام در کلینیک ها، بیمارستان ها و همچنین مراکز تصویربرداری مشغول به کار شوند. اگر افراد تجربه سرمایه مورد نیاز را داشته باشند می توانند به صورت خصوصی نیز به مرکز رادیولوژی تصویر برداری تاسیس کنند.

 

درآمد و حقوق

در حال حاضر به صورت دقیق میزان درآمد افراد رادیولوژیست در دسترس نیست اما با توجه به اینکه این افراد در محل کار بیمارستان های دولتی یا خصوصی یا مرکز تصویربرداری خصوصی میتوانند مشغول به کار باشند با توجه به مهارت و سابقه کار یا سطح تحصیلات میزان درآمدهای متفاوتی را می توانند داشته باشند.

 

رادیولوژی

 

دانشگاه های پذیرنده

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

دانشگاه علوم پزشکی ایران

دانشگاه علوم پزشکی تهران

دانشگاه علوم پزشکی زنجان

دانشگاه علوم پزشکی سمنان

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

دانشگاه علوم پزشکی ارتش

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

دانشگاه علوم پزشکی بابل

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

دانشگاه علوم پزشکی کاشان

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

دانشگاه علوم پزشکی لرستان

دانشگاه علوم پزشکی همدان

دانشکده علوم پزشکی بهبهان

دانشگاه علوم پزشکی گناباد

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

دانشگاه علوم پزشکی مازندران

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

دانشگاه علوم پزشکی بندر عباس

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

دانشگاه علوم پزشکی کردستان

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

دانشگاه علوم پزشکی گیلان

دانشگاه علوم پزشکی یزد

دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد