معرفی رشته مخابرات هواپیمایی
صنعت هواپیمایی هم مثل خودرو سازی قدمت زیادی دارد، به همین خاطر هواپیما را به وسیله ای روزمره برای جابجایی مسافر و کالا تبدیل کرده است و با تنوع خدمات و تربیت افراد در این صنعت، رشد و توسعه آن هر روز بیشتر می شود و یکی از این رشته ها کاردانی تعمیر و نگهداری هواپیما است. مجموعه کاردان مخابرات هواپیمایی یکی از مجموعه های آموزش عالی آموزشگاه هواپیمایی کشوری است که هدفش تربیت افراد کاردان در زمینه شناخت، نحوه عملکرد و نگهداری و کار با مدارات مخابرات هواپیمایی برای تامین سلامت پرواز برای سازمان هواپیمایی کشوری و در صورت نیاز برای سایر سازمان ها در زمینه مخابرات بین المللی است.
دروس این مجموعه ترکیبی از دروس عمومی، علوم پایه، دروس اصلی و دروس تخصصی مخابرات هواپیمایی است که با توجه به نیازهای مخابرات هواپیمایی در مرکز و فرودگاه های کشور و توصیه های سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری (ICAO) برنامه ریزی شده است. کاردانی مخابرات هواپیما، بیشتر اپراتوری هواپیماست و فارغالتحصیلان این رشته، اطلاعات و توانایی لازم را برای تبادل پیام و اطلاعات هوانوردی، استفاده از سیستمهای سوئیچینگ، مدارهای رادیوتلهتاپ، S.S.B، میکروویو و ماهواره بین دو مرکز هواپیمایی یا بین مرکز سوئیچینگ که در تهران است و فرودگاه شهرستانهای مختلف به دست میآورند. تخصصی که در حد کاردانی است.
تواناییهای لازم
برای این افراد داشتن پایه قوی در درس های ریاضی و فیزیک خیلی مهم است و دانشجویان باید با علاقه خیلی زیاد در این صنعت فعالیت کنند و نباید واحدهای آزمایشگاهی و کلاسهای درس را نادیده بگیرند و هدفشان صرفا گرفتن مدرک کاردانی یا کارشناسی باشد و لازم است با انگیزه و هدف، سرکلاس درس حضور داشته باشند تا بتوانند در آینده از تحصیل خود، در سازمان هواپیمایی کشور کمک بگیرند.
بازارکار در ایران
بازار کار فارغالتحصیلان مخابرات هواپیمایی، سازمان هواپیمایی کشوری است و خیلی از آنها جذب این بازار میشوند. طول دوره 2 سال است و برنامه های درسی آن 4 ترم برنامه ریزی می شود طول هر ترم برابر 17 هفته آموزش کامل است مدت هر واحد درس نظری حداقل 17 ساعت و دروس عملی و آزمایشگاهی حداقل 34 ساعت می باشد و دروس کارگاهی 51 ساعت می باشد.
درسهای این رشته در طول تحصیل
دروس اصلی و تخصصی
مدارهای الکتریکی
الکترونیک
مدارهای منطقی
عوامل انسانی
سیستم عامل
اصول مخابرات
مقررات مخابرات
حقوق هواپیمایی
زبان تخصصی مخابرات هواپیمایی
مخابرات ماهواره CNS/ATM
هواشناسی و کدها
روبکس
داکیومنتهای ایکائو
برنامهنویسیC
سرویس اطلاعات پرواز
سیستمهای سوئیچینگ پیام
سیستمهای کمک ناوبری
صنعت و بازار کار
فارغ التحصیلان این دوره دارای مهارت ها و آمادگی های زیر هستند.
مبادله پیام های هواپیمایی با استفاده از ماکروویو، ماهواره خطی، سیستم نیمه اتوماتیک و غیره ... از طریق سرویس ثابت و متحرک هوایی (AFS،AMS) با رعایت مقررات و دستورالعمل های ایکائو (ICAO)
ارتباط با شبکه بین المللی سیتا (SITA) و مبادله پیامهای هواپیمایی مربوط به آژانس های هواپیمایی
تهیه و توزیع بولتن های گزارشات جوی پرواز(ROBEX)
توانایی در نگهداری سیستم های ارتباطی هواپیمایی در فرودگاه های درجه 3 و 4
درآمد و حقوق
فارغ التحصیلان این دوره با توجه به سازمانی که در آن استخدام می شوند میتوانند میزان دریافتی متفاوتی داشته باشند. هر چه سابقه کاری بالاتر رود میزان حقوق نیز افزایش می یابد.
بر اساس رای 38 نفر از بازدیدکنندگان
ارسال دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد