معرفی رشته مهندسی خط و سازه های ریلی
رشته مهندسی خط و سازه های ریلی یکی از رشته هایی است که با کمک آزمون سراسری ریاضی و فیزیک میتوان با آن راه یافت. این رشته شباهت زیادی به مهندسی عمران دارد زیرا در مورد سازه های مختلفی مثل راه آهن، خط و تأسیسات زیربنایی مطالعه میکنند. افرادی که در این رشته به تحصیل میپردازند درس های تخصصی رشته عمران و یکسری درس های تخصصی در رابطه با آشنایی تحلیل و طراحی خط و سازه های ریلی و اجزای آن یاد می گیرند. هدف این رشته تربیت کردن مهندسانی است که توان این را داشته باشند که طراحی، ساخت، اجرا، نگهداری و تعمیر خطوط و سازه ها و تاسیسات زیربنایی و پلها تونلها و ایستگاه های مورد نیاز راه آهن های شهری بین شهری را داشته باشند.
رشته مهندسی خط و سازه های ریلی از جهات زیادی شبیه مهندسی عمران است زیرا این رشته بربستر رشته مهندسی عمران قرار دارد و فارغالتحصیلان این رشته تسلط کافی در زمینه های مختلف عمران را دارند.
این رشته در زمینه طراحی هندسی مسیر زیرسازی روسازی راه آهن و سازه های فنی مختلف مثل پل، تونل، دیوار و ترانشه مطالعه خواهد کرد. همانطور که گفته شد با وجود نقاط مشترک زیاد این رشته با مهندسی عمران، تفاوتهای زیادی نیز وجود دارد. مثلاً در رشته مهندسی عمران اطلاعات در زمینه هیدرولوژی و سازههای آبی داده میشود اما مهندس خط سازی احتیاج به این اطلاعات ندارد و باید در زمینه ناوگان و مسیر حرکت درس هایش را بگذراند و در زمینه زیرسازی و روسازی راه آهن و برنامه های فنی باید تخصص کسب کند زیرا بنا های فنی که در راه آهن به کار میروند تحت تاثیر نیروهای دینامیکی قرار خواهند گرفت و در صورتیکه سازههای متداول رفتار اینچنین ندارد.
تواناییهای لازم
افرادی که در این رشته تحصیل می کنند باید بسیار پرتلاش، سختکوش، جدی و محکم باشند و از نظر جسمی و فکری آمادگی گذراندن هر شرایطی را داشته باشند. زیرا ممکن است این افراد در بیابان، دشت، کویر، کوهستان و مناطق بسیار سخت و طاقت فرسا مشغول به کار شوند و فقط فرد علاقه مند می تواند این شرایط را تحمل کند.
درسهای این رشته در طول تحصیل
دروس پایه
- ریاضی
- فیزیک
- استاتیک
- شیمی عمومی
- معادلات دیفرانسیل
- محاسبات عددی
- ریاضی مهندسی
- برنامهسازی کامپیوتر
دروساصلی و تخصصی
- رسم فنی و نقشهکشی
- مقررات عمومی حرکت
- نقشهبرداری و عملیات
- مقاومت مصالح
- مبانی ارتباطات و علائم
- مصالح ساختمانی
- دینامیک
- مبانی سیر و حرکت قطار
- تحلیل سازهها
- مکانیک خاک
- تکنولوژی بتن
- مبانی مهندسی برق
- طراحی مسیر
- هیدرولوژی مهندسی
- سازه فولادی
- سازههای بتن آرمه
- زیرسازی مسیر
- روسازی راهآهن
- نقشهبرداری مسیر و عملیات
- پلهای راهآهن
- تونلسازی
- ابنیه مسیر
- ایستگاه راهآهن
- نگهداری خطوط
- متره و برآورد پروژه
- ماشینهای ریلی
- دستگاه خطوط
- پروژه طراحی مسیر
- بوژی و لکوموتیو
- پروژه پلهای راهآهن.
بازار کار، درآمد و حقوق
افرادی که در این رشته فارغ التحصیل می شوند یا توجه به خصوصی یا دولتی بودن سازمان و میزان سابقه کاری، از حقوق و مزایای متفاوتی برخوردار خواهند شد. بازار کار مهندسی خط و سازههای ریلی مثل مهندسی ماشینهای ریلی است ولی باز وضع بهتری دارند زیرا فارغالتحصیل این رشته میتواند علاوه بر صنعت راهآهن، موقعیت شغلی مهندس عمران را نیز داشته باشد.
بر اساس رای 40 نفر از بازدیدکنندگان
ارسال دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد