معرفی رشته کاردانی فنی مکانیک
این رشته دارای سه گرایش جوشکاری، نقشهکشی صنعتی و ماشینآلات است.
گرایش جوشکاری
در بیشتر نیازهای تدارکات و پشتیبانی، دفاعی و خودروها از قبیل تانک، نفربر و ساخت سلاح، رشته جوشکاری کاربرد دارد. هدف مقطع کاردانی جوشکاری در واقع تربیت نیروهای متخصصی است که آگاهی و توانایی لازم درباره نحوه انجام جوشکاری با روشهای مختلف را دارند و از مسائل مرتبط با این فن از جمله ایمنی و انتخاب بهتر مصالح آگاهند و می توانند پاسخگوی نیازهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این زمینه باشند.
فارغالتحصیلان جوشکاری قادرند در مشاغلی مثل اسکلت فلزی ساختمانی و پالایشگاهی، صنایع کشتیسازی و صنایع هواپیماسازی فعالیت کنند.در نظر داشته باشید که شغل جوشکاری که هر روز با مواد مضری مثل فلزات مذاب، اشعههای نوری و گازهای سمی سر و کار دارد ممکن است که خیلی خطرناک باشد و کسی که این شغل انتخاب میکند باید آگاهی کامل از این رشته داشته باشد و تمام سختی ها و خطرات آن را بشناسد و بپذیرد و بعد وارد این کار شود.
درسهای این رشته در طول تحصیل
دروس مشترک در هر سه گرایش
ریاضیات عمومی
فیزیک حرارت
شیمی عمومی
فیزیک مکانیک
رسم فنی
استاتیک و مقاومت مصالح
الکتریسیته صنعتی
تکنولوژی و کارگاه ماشینافزار
زبان فنی
حفاظت و ایمنی بهداشت
تکنولوژی و کارگاه ریختهگری و مدلسازی
دروس تخصصی جوشکاری
تکنیک و علوم جوشکاری
طراحی جوش
متالورژی جوش
توزیع حرارت
آزمایشگاه متالوگرافی
پروژه علمی
کارآموزی
گرایش نقشهکشی صنعتی
رشته نقشه کشی صنعتی از مجموعه های کاردانی در رشته مهندسی مکانیک است که هدف آن آموزش افرادی است که بتوانند نقشه های ساخت و مونتاژ قطعات و سیستم ها را برای تولید و اجرا تهیه کنند و رابط بین مهندسان طراح و قسمت تولید و نمونهسازی مراکز صنعتی و پژوهشی باشند. متخصصین این زمینه می توانند در مراکز مختلف صنعتی، دفاتر فنی قسمتها، دفاتر ساختمانی، تاسیسات و واحدهای پژوهشی و به طور کلی محلهایی که به نوعی با نقشههای صنعتی ارتباط دارند، مشغول به کار شوند.
دروس تخصصی نقشهکشی صنعتی
نقشهصنعتی
طراحی صنعتی و قالب
گرافیک هنری
کارآموزی
گرایش ماشینآلات
هدف اصلی کاردانی فنی مکانیک با گرایش ماشینآلات تربیت کردن افراد متخصص در زمینه تعمیر و نگهداری انواع ماشینآلات راهسازی و عمرانی، شناورهای دریایی سبک، خودروهای ترابری جادهای است. یعنی متخصصینی که قادر باشند برنامهریزی و مدیریت کارگاههای تعمیراتی را برعهده گیرند و بر سرویس، نگهداری و بهرهبرداری صحیح از ماشینآلات نظارت کنند.
دروس تخصصی ماشین آلات
موتورهای احتراق داخلی
سوخت و تکنولوژی سوخترسانی
تکنولوژی دستگاههای الکتریکی ماشینآلات
تکنولوژی انتقال قدرت
تکنولوژی شاسی و بدنه خودروهای ترابری جادهای
کارگاه تعمیرات اساسی خودروهای مرکب
کارگاه تعمیرات اساسی خودروهای سنگین
درآمد و حقوق
حقوقی که مهندسین مکانیک دریافت میکنند در بخشهای خصوصی بسیار متفاوت است هر شرکتی با توجه به هدفی که دنبال میکند و نوع پروژه که تعریف می کند، دستمزد متفاوتی را برای افراد مشخص میکند که این دستمزد اصولا ارتباط با سابقه کار، میزان تحصیلات و توانایی افراد دارد.
طبق آخرین آمار یک مهندس مکانیک که به عنوان کارشناس در حوزه های مختلف شاغل می شود به طور مانگین بین 800000 تومان تا 4000000 تومان حقوق میگیرد و اگر این افراد کارآفرین باشند و کار مستقلی در حوزه تخصصی شان، راه اندازی کرده باشند، شرایط متفاوت است و آنها با توجه به میزان فعالیت، تخصص، تلاش و پشتکارشان، درآمدهای متفاوتی دارند.
بر اساس رای 16 نفر از بازدیدکنندگان
ارسال دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد