مهندسی عمران ـ آب
طبق پیش بینی ها تا چند سال آینده با بحران آب روبرو هستیم، مخصوصا در خاورمیانه که از مناطق خشک و نیمهخشک جهان است، این بحران در حدی خواهد بود که ممکن است تا چند سال آینده در بین کشورها بر سر آب جنگ درگیرد زیرا میانگین بارندگی در ایران حدود یک سوم میانگین بارندگی در جهان است و باید از هر قطره آب حداکثر استفاده را بکنیم و از هدر رفت آن جلوگیری کنیم. مهندسین عمران ـ آب با ساخت سدها، تصفیهخانهها، تونلهای انتقال آب و شبکههای توزیع آب در این زمینه فعالیت می کنند. مثلا در ساختن سد، بررسی پستی و بلندیهای منطقه که سد در آن ساخته میشود و مشخص کردن میزان بتن برای ساختن سد به گرایش نقشهبرداری مربوط میشود. و مشخص کردن مکان ساخت سد و طراحی حجم مخزن سد و سرریزها و کارهای آماری مربوط به بارندگی و جمعآوری آب در حیطه تخصص مهندسی عمران ـ آب است و مرحله آخر یعنی ساخت سد به گرایش عمران ـ عمران مربوط است.
در مقطع کارشناسی ارشد عمران، رشته سازههای هیدرولیکی در زمینه تحلیل و طراحی سازههایی که با آب سروکار دارد و در ساختمانهای هیدرولیکی بهکار برده میشوند، فعالیت میکند. که این رشته ترکیبی از گرایشهای سازه و آب است و با دو موضوع مهندسی محیط زیست و بهداشت مرتبط است.
سازههای هیدرولیکی گرایشی ابتکاری است که فقط در کشور هلند میتوان مانند آن را دید. چوت در هلند هم چالش بر سر حفظ تمامیت ارضی کشور در برابر بالا آمدن سطح آب دریا است. در ایران هم بخاطر رشد جمعیت و افزایش نیاز به آب باعث تمرکز روی امور مربوط به سدسازی مشخص است.
مهندسین عمران گرایش سازههای هیدرولیکی را با نام مارماهی میشناسند چون در این گرایش افراد میتوانند هم کارهای سازهای انجام دهد و هم کارهای آبی، مثل وارد شدن به بحثهای منابع آب که مختص رشتههای آب و محیط زیست است. و مهندس سازههای هیدرولیکی در هیچ یک از گرایشها نمیتواند آنقدر مسلط باشند و در موقعیتهای کاری هم از مهندسان سازهای و آبی پایین تر خواهند بود.
در کل کارشناسی ارشد سازههای هیدرولیکی قابلیت انعطاف دارد که خیلی خوب است و امکان انتخاب درس های اصلی گرایش سازه، زلزله و آب یا حتی محیط زیست را جهت دروس اختیاری دارند. این گرایش با گرایش سازه، آب و سازههای دریایی در ارتباط نزدیک است.
دروس تخصصی گرایش عمران ـ آب
تکنولوژی
تحلیل سازه
بارگذاری
مهندسی پی
سازههای بتنی
سازههای فولادی
روشهای اجرایی ساختمان
مکانیک سیالات
هیدرولیک
هیدرولوژی مهندسی
رسم فنی و نقشهکشی ساختمان
نقشهبرداری و عمیات اجرایی
مهندسی آب و فاضلاب و بناهای آبی
شیمی عمومی
هواشناسی
مهندسی سیستم
ماشینهای آبی و ایستگاههای پمپاژ
شیمی میکروبیولوژی آب
فرآیند تصفیه
مقدمهای بر بهداشت محیط.
دروس مشترک در گرایشهای مختلف مهندسی عمران
ریاضیات عمومی
فیزیک عمومی
برنامهنویسی کامپیوتر
آمار و احتمالات مهندسی
محاسبات عددی
استاتیک
دینامیک
مقاومت مصالح
مکانیک خاک
زمینشناسی مهندسی
متره و برآورد پروژه.
زمینۀ فعالیت، بازار کار و شرکت های عمرانی مرتبط با این گرایش
برای فارغ التحصیلان این رشته تا مقطع دکترا هم امکان تحصیل وجود دارد ولی در خارج از کشور شرایط خیلی بهتر است و میتوانند در رشته مکانیک، در بعضی موضوعات مثل مدلسازی جریانهای زیستی در بدن هم به پژوهش بپردازند.
فارغ التحصیلان این رشته بعد از کارشناسی میتوانند در وزارتخانهها و سازمانهای مسئول اجرای طرح های عمرانی در زمینه آبرسانی مثل وزارت نیرو، وزارت کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی و شهرداریها مشغول به کار شوند. این افراد میتوانند با مهندسین مشاور سدسازی و منابع آب، نظارت بر اجرای پروژههای موضوع هم همکاری کنند و همچنین سازههای هیدرولیکی نظیر سدها، اسکلهها، کانالهای آبرسانی و غیره را طراحی کنند.
درآمد و حقوق
طبق آخرین اطلاعاتی که از حقوق دریافتی مهندسان عمران در دست است با توجه به اینکه این افراد در کدام شرکت ها و شهرها کار میکنند میانگین حقوق متفاوتی دارند. با توجه به اینکه این افراد کارآفرین باشند یا بتوانند در حوزه کاری خودشان دفتر مجزا تاسیس کنند با توجه به پشتکار و فعالیتشان میزان حقوق متفاوت خواهند داشت.
بر اساس رای 13 نفر از بازدیدکنندگان
ارسال دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد