کاردان فنی عمران فتوگرامتری

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تحصیلی در مورد کاردان فنی عمران فتوگرامتری
از طریق تلفن ثابت تماس حاصل نمایید.

در فتوگرامتری متریک با اندازه گیری های کمی سر و کار داریم یعنی با استفاده از اندازه گیری های دقیق و عکس برداری می شود فاصله های حجم ارتفاع و شیب زمین را مشخص کرد. کاربردی ترین موارد این شاخه، تهیه نقشه های مسطحاتی و توپوگرافی از عکس های گرفته شده است و این رشته به دوشاخه عکس و سنجش از دور تقسیم می‌شود.

 

در بخش تفسیر عکس ها بیشتر مطالعاتی که صورت می‌گیرد، وضعیت پوشش گیاهی منطقه و جمعیت یک شهر را از طریق عکس می‌توان مورد بررسی قرار داد. اما در سنجش از دور که یک علم جدید است توسط ماهواره ها و روش های مختلف مثل دوربین های طیف مادون قرمز حرارتی، راداری و غیره اطلاعات کمی کیفی عوارض با دقت بسیار خوب اندازه گیری ها می شود.

 

فتوگرامتری

 

برای اینکه در هر کدام از برنامه های عمرانی شرکت داشته باشیم لازم است که نقشه در دست داشته باشیم. این روش نقشه برداری نسبت به بقیه روش ها سرعت بیشتری دارد و هزینه کمتری مصرف میکند. دانشجویان این دوره کاردانی فتوگرامتری را با کسب مهارت و دانش لازم برای نقشه برداری هوایی و عکس برداری از آن بدست می آورند و می توانند تحت عنوان اپراتور برای مثلث بندی و تبدیل عکس به نقشه و سایر فعالیت‌های مشابه در هر سازمان یا اداره دولتی و بخش خصوصی که دستگاه‌های لازم را داشته باشند فعالیت کنند.

 

با توجه به اهمیت برنامه های عمرانی در کشور و اجرای صحیح این برنامه ها بر اساس نقشه ها حضور افراد کاردان در زمینه‌های نقشه‌های اجرایی بسیار ضروری است و دوره های آموزشی که برای تهیه نقشه های عمرانی برگزار می‌شود هدف گروه برنامه ریزی فنی مهندسی مشخص میشود. در سال 1359 فعالیت این رشته آغاز شد و بعد از اینکه نقص های نظام آموزشی بررسی و برطرف شود برای کارهای اجرایی برنامه‌هایی تهیه شد. مجموعه آموزش فتو گرامتری یکی از چهار رشته ای است که مربوط به عملیات نقشه برداری می شود برنامه های آموزشی آن به صورت جدا تحت عنوان هایی که گفته می شود تدوین یافتند:

نقشه برداری و ژئودزی

فتوگرامتری

کارتوگرافی 

هیدروگرافی 

هدف اصلی این دوره ها بالابردن مهارت های عملی و بالا بردن سطح علمی این رشته و کسب قدرت تفکر، استدلال، تجزیه و تحلیل و درک مفاهیم مربوط در دانشجویان این رشته است به نحوی که توان این را داشته باشند که ارتباط مناسبی بین این رشته با بقیه رشته های وابسته ایجاد کنند. فتوگرامتری نقشه برداری هوایی و عکس برداری ازمحیط های عمرانی است.

 

در کل همه ی شاخه های نقشه برداری کارشان مبنای عملیات عمرانی است و نیاز هر کدامشان در ابدا داشتن نقشه خواهد بود پس این رشته به همه ی طرح های عمرانی در کشور سرویس می دهد و ارتباط زیادی با مجموعه های عمران دارد.  اهمیت این رشته در واقع تهیه نقشه با سرعت زیاد و هزینه کمتر و دقت بالا است. همه ی درس های این رشته در 4 ترم ارائه می شود و طول هر ترم 18 هفته است و زمان تدریس هر واحد درسی نظری یک ساعت، عملی و آزمایشگاهی 2 ساعت و کارگاهی 3 ساعت و کارآموزی و کارورزی 4 ساعت است.

 

صنعت و بازار کار

افرادی که می خواهند در این رشته وارد بازار کار شوند باید مراحل مختلف مثلث بندی هوایی تا تهیه نقشه را به خوبی آموزش دیده باشند و این افراد با توجه به تخصص و کارآیی که دارند می توانند بعنوان اپراتور دستگاه هایی مثل مثلث بندی، تبدیل عکس به نقشه در سازمان های دولتی و خصوصی مشغول کار شوند.

 

سطوح رشته

 

 

ردیف

نام دانشگاه

کاردانی

کارشناسی

ارشد

دکترا

1

تهران

  

*

 

2

صنعتی خواجه نصیر

  

*

 


 

درس های رشته

 

 

ردیف

نام درس

1

فارسی

2

آمار

3

اجسمنت

4

اخلاق اسلامی

5

تئوری خطاها

6

ریاضیات عمومی 1

7

ریاضیات عمومی 2

8

ریاضیات کاربردی

9

زبان خارجی

10

زبان فنی

11

ژئودزی 1 و 2

12

فتوگرامتری 1

13

فتوگرامتری 2

14

فیزیک نور

15

معارف

16

نقشه برداری 1

17

نقشه برداری 2

18

نقشه برداری مسیر

19

کارتوگرافی

 

درآمد و حقوق

با توجه به اینکه این افراد کارآفرین باشند یا بتوانند در حوزه کاری خودشان دفتر مجزا تاسیس کنند با توجه به پشتکار و فعالیتشان میزان حقوق متفاوتی خواهند داشت.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد